VEGAR SKOGHEIM VIGNETT!!!

HAMAR: NFF så ikke betydningen av flagget blant sine landsmenn, før de gikk ut med dragen og noen skjold på det nye emblemet. Etter min mening burde ikke NFF ha lukket døra for meningsytringer i forkant av presentasjonen. Slike drastiske forandringer burde vært sendt ut til høring blant fotballelskere i vårt langstrakte land. Tenk om NFF skulle droppet nasjonalsangen før en landskamp og heller spilt "Alt for Norge"! Det ville blitt et ramaskrik uten like. Og flagget har samme betydning som Bjørnstjerne Bjørnsons "Ja vi elsker dette landet" som flagget i rødt hvitt og blått.

Jeg har selv vært bærer av landslagstrøya. Og har vært stolt som en hane hver gang nasjonalsangen er blitt spilt og jeg kunne ta høyre arm på venstre bryst for å kjenne på flagget. Det var en symbolverdi større enn ord kan sies. Det å spille med flagget på brystet er noe eget. Jeg tror ikke symbolikken er den samme med en drage.
Når det er sagt tror jeg ikke Norge vinner eller taper landskamper på grunn av hva man har på brystet. Det er mannen inni drakta som presterer. Men dette handler om identitet i folkesjela til Norges innbyggere. Vi vil gjerne identifisere oss med noe. Og flagget står støtt i så måte. Dragen er det vel litt verre å ha et forhold til.
Når informasjonssjef i NFF, Roger Solheim må sitte på Tabloid og forklare hva de forskjellige symbolene var, er det ikke enkelt. Et flagg er et flagg. Vi vet at det er nasjonens eie og stolthet. Den stoltheten ble nok visket ut på to minutters taletid av nevnte Solheim. Og nå må NFF inn på styrerommene igjen for å virkeliggjøre plan B. Hvis de har hatt en plan B da.
Mitt forslag er at de finner på noe annet for å kommersialisere sin virksomhet. For det er det dette dreier seg om. NFF ville ha et annet symbol på drakta for at de lettere kunne tjene penger på andre ting enn kun fotballen. De ville bruke landslagsdraktene som en brekkstang inn på andre markeder. De har solgt landslagsdrakter og andre effekter med det norske flagget som supporterutstyr. Men det er ikke like lett å selge vanlige gensere, boblejakker eller lignende med det norske flagget på brystet. De ville ha inn et annet symbol som kunne selges over hele verden.
En italiener ville ikke gått med ei jakke dekorert med det norske flagget. Men et annet emblem som merkevare kunne solgt i andre land. Men her har 4,5 millioner nordmenn satt ned fotballfoten. Vi er for stolte av flagget vårt til at det kan røres ved.
Hva NFF kommer opp med, skal gudene vite. Mulig det blir Odin eller Tor. Det som er helt sikkert er at de bør ha flagget på brystet og heller finne en annen vei for å tjene sine penger. Ellers vil det komme noen taklinger til som gjør at NFF vil ligge nede.
Og det er ingen tjent med.
Vi vil at NFF skal ha flagget til topps! Dermed basta!
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00