HAMAR: - De baserer vedtaket på en regel som sier at man ikke kan utsette to kamper på rad, forklarer HamKam-direktør Truls Haakonsen.
Paragrafen
Slik er ordlyden i paragrafen som NFF mener umuliggjør utsettelse av to kamper på rad:

«Utsettelse kan kun gis dersom det er mulig å omberamme kampen uten at motstanderlaget må spille flere enn to kamper innenfor en seksdagersperiode, og den omberammede kampen kan spilles før nest siste serierunde i sesongen. Klubber kan på dette grunnlag ikke få utsatt mer enn en kamp på rad. »
- Vi trodde vi var i god tro da vi søkte om utsettelse av Vålerenga-kampen. Både Nybergsund og Sandefjord har fått utsatt to seriekamper på rad i vår. Svaret fra NFF går på at det var feil å gi Sundet og Sandefjord to utsatte kamper, sier Haakonsen.

Ikke urettferdig
HamKam fikk utsatt hjemmekampen mot Tromsø fordi Roman Kienast (Østerrike), Juha Pasoja (Finland) og Olivier Karekezi (Rwanda) er opptatt med landslagsfotball.

Karekezi og Kienast er borte 5. juni også, men HamKam må pent spille bortekampen mot Vålerenga uten de to spissene, foruten Juha Pasoja, som har karantene etter tre gule kort.
- Synes du det er urettferdig, Haakonsen?
- Nei, jeg synes ikke det, siden reglene er sånn. Vi har ikke tatt noen utsettelse på forskudd.
PS! Kampen mot Vålerenga på Ullevaal torsdag 5. juni, sendes i TV2 Zebra…
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.