- Legene anbefaler meg aldri å heade en fotball igjen, smiler Jørgen Syverud Sveum tappert.

Inntil i vinter nikket 14-åringen fra Hamar fotballer nesten daglig. Så fikk midtbanespilleren på HamKams guttelag livet snudd på hodet.

- Jeg var syk i en måned før jeg ble innlagt 14. mars. Jeg havnet i koma. Da jeg våknet etter fem dager, var jeg veldig forvirra. Det var helt jævlig, beskriver ungdomsskolegutten, som pådro seg en livstruende hjernehinnebetennelse.

Oppvokst på Briskeby

14-åringen overlevde den alvorlige sykdommen, og 16. mai var han tilbake på Briskeby. Før kampstart mellom HamKam og Mjøndalen, fikk Hamar-gutten bortetrøya si signert av sine lokale fotballforbilder.

- HamKam betyr veldig mye for meg, så dette er stas, sier Jørgen, mens HamKam-heltene danner sprittusj-kø og gjør Kamma-drakta hans litt mer verdifull.

- Jeg satt på tribuna og skrek som 4-åring og har stort sett vært på hver hjemmekamp siden da, så jeg er godt kjent på Briskeby. Også er jeg her og spiller en del fotball selv, forteller Jørgen, mens han kikker ut over kunstgresset.

- Eller, jeg var det før jeg ble syk, legger han til.

HamKam-optimist

Selv har nemlig Jørgen sannsynligvis spilt sin siste fotballkamp.

- Legene fjernet en beinlapp i skallen min, så jeg kan nok aldri spille igjen. Fotball er halve livet mitt, så det er trist, forteller Jørgen.

- Men hjelmen kan jeg heldigvis fjerne i juli, smiler han.

Til tross for en mørk vår, både på fotball- og helsefronten, ser Jørgen lyst på krisepregede HamKams fremtid under Peter Sørensen.

- Jeg gikk i barnehage med den eldste sønnen til Peter Sørensen, så jeg kjenner ham litt. Jeg tror det blir bra, smiler Jørgen, som skal heie fram heltene fra tribuneplass - etter hvert uten hjelm og med en nysignert, grønn HamKam-drakt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.