• FOTO: Arve Hovelstuen Blystad

HamKam skulle kjempe om opprykk, og Tore Andreas Gundersen skulle bøtte inn scoringer.

Etter halvspilt sesong er konklusjonen klar: Alt gikk ikke som planlagt på Briskeby. 

Stortalent Emil Sildnes fikk fotballkarrieren ødelagt i sesongens sjuende minutt, trener Vegard Skogheim forlot klubben i april, og etter 15 serierunder står Kamma med fattige fem poeng. Tidligere målgarantist Gundersen har funnet nettmaskene én gang.

HamKams største krise finner imidlertid ikke sted på banen. Økonomien halter, ledelsen er allerede sagt opp, og fredag avgjøres klubbens skjebne.

- Tungt

Tore Andreas Gundersen, som for tiden ferierer i Montenegro, forteller at situasjonen tærer på spillerne.

- Det er ikke noe gøy i det hele tatt. Det er fryktelig kjedelig og tungt. Vi har tro på at det kan løse seg innen fredag, men både sportslig og økonomisk har sesongen gått helt ulikt det vi forventet i vår, forteller angriperen på telefon fra Balkan.

Gundersen har foreløpig ikke forhandlet med klubben, men er forberedt på at forslag om lønnsreduksjon vil komme når han vender tilbake fra turisttilværelsen. 

- Det går sikkert ut over oss spillere, sier han.

- Er du villig til å gå ned i lønn?

- Det får bli en vurderingssak når det kommer, svarer Gundersen vagt.

Tenker ikke alternativt

Gundersen, som denne sesongen har brukt 21 timer på å score ett mål i 1. divisjon, forsøker å glemme fotballen under ferieavbrekket.

- Ferie må man ha, og det er godt å komme seg litt vekk og tenke på andre ting, sier Gundersen fra solfylte Montenegro.

Dersom HamKam-økonomien skulle sprekke, vil både Nybergsund og Brumunddal være interesserte i midtspissens signatur.

- Klubber har vist interesse, men så langt har jeg ikke tenkt ennå. Jeg nyter ferien og tar fotballen i neste omgang, avslutter Gundersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.