HamKam-treneren sitter ofte foran PC’n i sin leide leilighet i Hamar sentrum.

– Jeg leter først og fremst etter en spiss, sier Bergersen og kikker på videoklipp fra en treningskamp mellom to norske lag forrige helg.

– Jeg har fått beskjed om at det finnes penger til å hente både en kant og en spiss før seriestart, og spissen er aller viktigst å få på plass, kommenterer Bergersen og setter på seg brillene for å studere aktuelle spillere enda nøyere fra sofakroken.

Kantspiller denne uka

Allerede torsdag kommer Harstad-spilleren Sondre Jacobsen på besøk.

– Jeg har fått gode referanser på kantspilleren, sier Bergersen og legger samtidig inn en forutsetningen som er viktig for årets HamKam-lag:

– Han er ganske billig.

Som ny trener for Hamar-laget har han blitt vant til å se om de billigste alternativene holder mål.

– Vi kan ikke konkurrere på lønn med de klubbene som satser hardest i norsk 2. divisjon. Derfor starter vi med de billigste og håper de holder nivået, sier Bergersen.

HamKams nye trener har selvsagt merket seg at spillere han har hatt i kikkerten, har valgt andre klubber på samme nivå.

– Det er klubber som tilbyr mer enn 15.000 mer i måneden enn vi i Kamma kan. Da velger spilleren ofte klubben som betaler mest, konkluderer Bergersen.

Heldig med avdeling

Treneren har også merket seg at klubbene som bruker mest penger, ikke spiller i samme avdeling som HamKam.

– Jeg tror avdelingen vår blir veldig jevn, og så langt har jeg ikke funnet noen klubber som har et budsjett som skiller seg veldig fra de andre lagene. De mest pengesterke lagene spiller heldigvis i de andre avdelingene, sier treneren som har satt opp kravene han stiller til en ny spiss.

Dyreste spilleren

– Jeg vil ha en som kan klare seg alene på topp, som er i stand til å skape sjanser på egen hånd og som scorer en del mål.

Den tidligere Aalesund-assistenten innrømmer at prislappen på slike spisser kan være høy.

– I første rekke er vi ute etter å leie en spiss. Det blir det billigste for oss, sier Bergersen og legger til at han har fire-fem spillere på blokka. Noen av disse er i dag i norske eliteserieklubber.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00