• Økonomi: HamKams styreleder Morten Kristiansen mener de økonomiske rammene skal være gode nok til å skape et topplag.Foto: Mattis Røhne
  • Leken: Kent Bergersen var en leken og morsom kantspiller. Nå skal han lede HamKam tilbake til toppfotballen .Foto: Trond Lillebo

Med Kent Bergersen (47) på plass som hovedtrener de neste tre sesongene, er den første og kanskje viktigste brikken endelig på plass i HamKams vanskelige puslespill foran neste sesong.

Nå venter jobben med å få på plass en spillerstall som holder høyt 2. divisjonsnivå.- I stallen vår i dag har vi fra to til fem spillere som er gode nok i en startoppstilling, sier Kent Bergersen og legger til at han derfor vil hente fem, seks spillere som går rett inn på laget.

Gode rammer

- Vårt totalbudsjett bør minst være på høyde med hva Follo hadde denne sesongen, gjerne litt høyere, sier Morten Kristiansen.

Det kan bety at HamKam ender på et budsjett på mellom 8 og 10 millioner kroner, som er høyt sammenliknet med de aller fleste på nivå tre i norsk fotball.Nå forteller likevel ikke totalbudsjettet den hele og fulle sannheten om hvor mye penger som faktisk brukes på sport.HamKam har nemlig en del utgifter mange andre klubber ikke har på dette nivået, slik som storskjerm, digiboards og baneleie. Dette er tunge utgifter HamKam har hatt etter at Briskeby ble oppgradert.

Ingen overgangssummer

- Vi kommer ikke til å bruke penger på overgangssummer, men vi kommer forhåpentligvis til å lønne mange, gode fotballspillere, sier styrelederen som mener Hamar-klubben bør stille svært slagkraftig i 2015.

- Rammebetingelsene jeg har fått skissert, tyder i alle fall på at vi skal være med i toppen av vår avdeling. Jeg har trent Drøbak/Frogn til en god plassering i 2. divisjon med langt knappere ressurser enn hva HamKam ser for seg, sier Bergersen.

Sentrallinje

Den nye treneren er klar over at han kommer til en klubb som ligger nede med brukket rygg.

- Jeg er best på treningsfeltet, men vet at jeg må bruke tid på en del andre områder også. Målet for meg er å skape engasjement og optimisme, smiler Bergersen.Når det gjelder nye spillere har treneren planen klar:- Da jeg trente Lyn hentet jeg for mange spillere som var nesten like gode. Det var en bommert. I HamKam vil jeg forsøke å sette kvalitet aller øverst, sier HamKams nye trener, Kent Bergersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00