• Økonomi: HamKams styreleder Morten Kristiansen mener de økonomiske rammene skal være gode nok til å skape et topplag.Foto: Mattis Røhne
  • Leken: Kent Bergersen var en leken og morsom kantspiller. Nå skal han lede HamKam tilbake til toppfotballen .Foto: Trond Lillebo

Med Kent Bergersen (47) på plass som hovedtrener de neste tre sesongene, er den første og kanskje viktigste brikken endelig på plass i HamKams vanskelige puslespill foran neste sesong.

Nå venter jobben med å få på plass en spillerstall som holder høyt 2. divisjonsnivå.- I stallen vår i dag har vi fra to til fem spillere som er gode nok i en startoppstilling, sier Kent Bergersen og legger til at han derfor vil hente fem, seks spillere som går rett inn på laget.

Gode rammer

- Vårt totalbudsjett bør minst være på høyde med hva Follo hadde denne sesongen, gjerne litt høyere, sier Morten Kristiansen.

Det kan bety at HamKam ender på et budsjett på mellom 8 og 10 millioner kroner, som er høyt sammenliknet med de aller fleste på nivå tre i norsk fotball.Nå forteller likevel ikke totalbudsjettet den hele og fulle sannheten om hvor mye penger som faktisk brukes på sport.HamKam har nemlig en del utgifter mange andre klubber ikke har på dette nivået, slik som storskjerm, digiboards og baneleie. Dette er tunge utgifter HamKam har hatt etter at Briskeby ble oppgradert.

Ingen overgangssummer

- Vi kommer ikke til å bruke penger på overgangssummer, men vi kommer forhåpentligvis til å lønne mange, gode fotballspillere, sier styrelederen som mener Hamar-klubben bør stille svært slagkraftig i 2015.

- Rammebetingelsene jeg har fått skissert, tyder i alle fall på at vi skal være med i toppen av vår avdeling. Jeg har trent Drøbak/Frogn til en god plassering i 2. divisjon med langt knappere ressurser enn hva HamKam ser for seg, sier Bergersen.

Sentrallinje

Den nye treneren er klar over at han kommer til en klubb som ligger nede med brukket rygg.

- Jeg er best på treningsfeltet, men vet at jeg må bruke tid på en del andre områder også. Målet for meg er å skape engasjement og optimisme, smiler Bergersen.Når det gjelder nye spillere har treneren planen klar:- Da jeg trente Lyn hentet jeg for mange spillere som var nesten like gode. Det var en bommert. I HamKam vil jeg forsøke å sette kvalitet aller øverst, sier HamKams nye trener, Kent Bergersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.