- Det er langt over gjennomsnitlig sannsynlig at vi tar en telefon til Ståle i Danmark, sier Kristiansen, som ikke vil verken bekrefte, eller avkrefte, at klubben allerede har vært i kontakt med FC København sin sjefstrener.

- Det er altfor tidlig i prosessen å kommentere dette, sier styrelederen.

Ståle Solbakken forventer ikke at HamKam spør ham om råd, men blir heller ikke overrasket om de gjør det.

- Dropp de store navnene

- HamKam bør stille seg følgende spørsmål: Hvor var både Vegard og jeg i vår trenerkarriere da vi ble ansatt som Kamma-trener? spør Solbakken.

- Og svaret er naturligvis at vi begge var unge og i starten av våre trenerkarrierer.

- HamKam må ikke ansette en trener med et kjent navn, som er mest opptatt av å pynte på sin egen CV, men heller en som tålmodig ønsker å bygge klubben og utvikle de unge talentene, slår Ståle Solbakken fast.

Han minner om at HamKam i første rekke er en spillerutviklingsklubb i øyeblikket.

- Da må også klubben lete blant trenerne som er best på å utvikle unge spillere, sier Solbakken.

Haagis kun vikar

Ståle Solbakken mener HamKam bør bruke noe tid på å ansette sin neste hovedtrener, men håper likevel at det går temmelig raskt.

- Det er ennå tidlig i sesongen og som i fjor er divisjonen ekstremt jevn. Derfor bør HamKam sette seg i sving for å presentere en ny trener ganske hurtig, mener Solbakken, som mener Svein Inge Haagenrud kan være vikar i en periode.

- Den jobben klarer Haagenrud greit, tror Solbakken, som kjenner det skandinaviske trenermarkedet bedre enn de aller fleste.

- Jeg skal nok klare å komme med et par navn på trenere jeg mener kan være aktuelle for HamKam, dersom jeg blir spurt av klubben, sier Grue-mannen.

Avviser Peter Sørensen

- Kan en type som Peter Sørensen (se egen sak) være en aktuell kandidat for HamKam?

- Nei, det tror jeg ikke. For det første tror jeg neppe Peter ønsker det sjøl, og for det andre tror jeg ikke det er en slik trenertype HamKam bør gå for. Husk at Kamma akkurat nå er en middels klubb på nivå to i Norge. Peter har nettopp fått sparken som trener i AGF i Superligaen og ønsker å bygge opp igjen sin egen trenerkarriere. HamKam trenger en som vil bygge klubben sterkere, slår Solbakken fast.

København-treneren legger til at å være trener i HamKam er noe helt annet enn å lede en storklubb.

- Alle de oppgavene Skogheim har hatt i tillegg til å være trener er hverdagen i de små klubbene. Skogheim orket det i åtte år, som er imponerende. I tillegg avsluttet han med å sette klubben foran seg selv. Slik gjør bare en stor klubbmann, roser Ståle Solbakken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00