De grønnhvite leverte en bra vårsesong, men fra rundt ferien og utover har det svingt. Veldig.
5-1-seieren over Stabæk på Nadderud var blant høydepunktene. Tapet for bunnlaget Follo var kanskje kurvens bunnpunkt.
- Jeg skulle gjerne sett at noen som tar steget formmessig og prestasjonsmessig går videre. Det har vært litt at en har vært god i to kamper og blitt borte, og så en annen i tre kamper og blitt borte. At man hele tiden har stigning har jeg savnet litt. Derfor har vi hatt litt ustabile resultater også, sier Skogheim.
HamKam-treneren mener en del av grunnen kan være at det er for få ledertyper i laget.
- Det kan være noe der. Det vanskeligste for en leder er å finne ut hva som skjer i hodet på folk. Derfor har vi andre til å ta seg av det. Det er vanskelig å svare på. Det vi vet, er at det ikke er nok ledere der. Om det har en sammenheng med ustabilitet er vanskelig å stadfeste når vi ikke har noen tall på det.

Uvant toppscorerrolle

I kveld kommer Sandefjord på besøk på Briskeby. Begge lag trenger poeng for å henge med.
HamKam har trøblet med å score nok mål. Laget har tre toppscorere med fem mål hver seg; Tore Andreas Gundersen, Emil Dahle og Viktor Adebahr.
At sistnevnte innehar den tittelen, er ikke vanlig kost. To ganger har han scoret seks mål på en sesong. Det skjedde for Ull/Kisa i 2. divisjon i 2010 og 2011.
- Fem mål er jeg fornøyd med. Det er ikke ofte jeg scorer fem-seks mål, og forhåpentlig kommer det noen til, sier Adebahr.
- Det spiller ingen rolle hvem som scorer, men vi skulle gjerne hatt noen flere mål fra flere av oss, fortsetter svensken, som mener HamKam hjemme på Briskeby må gå for tre poeng i det han spår som en tøff og jevn kamp mot Sandefjord.
Vegard Skogheim vil ikke omtale mangelen på en klarere toppscorer som frustrerende.

Ganske lik poengfangst

- Nei, men vi skulle hatt en som var godt over ti-tallet. Vi hadde det i fjor, men lå på omtrent like mange poeng likevel. Så vi vet ikke om det ville vært noen forskjell i poeng.
I fjor dunket duoen Gundersen og Lehne Olsen inn mål. I år er den ene borte mens den andre har slitt med skader og sjukdom.
- Som Gundersen selv sier har han ikke hatt noen optimal sesong. Sånn er det. Selvtilliten kommer med mål. Hvis de ikke kommer begynner man å jage. Det blir vanskelig å tenke enkelt og enkelt å tenke vanskelig.
 

Følg HamKam live her: Følg kampen direkte her!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.