HAMAR: Karekezi scoret mot Viking i den første hjemmekampen i andre serierunde da Viking ble slått 3-2, men han hadde neppe scoret hvis ikke skuddet hadde gått via et Viking-bein.

Markus Ringberg er HamKams toppscorer med tre mål, men hans scoringer har kommet som midtbanespiller.
De to siste målene er det Juha Pasoja og Adem Güven som har sørget for.

Bom i går også
Det gjør at Oluwasegun Abiodun, Sebino Plaku, Tommy Øren, Roman Kienast og Marcus Pedersen fortsatt venter på å høre nettsusen.

Til sammenligning scoret HamKam hele 82 mål på 30 kamper i Adeccoligaen i fjor.
- Tippeligaen er litt bedre. Og vi var flinkere til å få flere spillere i boksen i fjor, sier Roman Kienast, som er svært desperat etter å score årets første tippeligamål.
Men Kienast innrømmer at det ble en del bom på trening i går også.
- Jeg håper løsner mot Molde. Kanskje kommer det flere også da, smiler han.

- Bedre forsvarsspillere
Markus Ringberg håper også på flere sjanser mot Molde, men også han merker en liten forskjell på det å spille spiss i år sammenlignet med i fjor.

- Forsvarsspillerne er litt bedre taktisk. Det gjør det litt vanskeligere å komme til sjanser, men vi må også bli flinkere til å få slått innleggene inn i boksen, sier HamKam-kapteinen.
- Men er spissene gode nok?
- Det var et ekkelt spørsmål, sier Ringberg med glimt i øyet, før han fortsetter:
- Jeg mener det er like mye et lagproblem som et spissproblem at spissene ikke scorer mål.
- Men ifølge VG-statistikkene er dere dårlige på uttelling også - når dere først får sjansen?
- Det kan ha noe med selvtillit å gjøre, sier Ringberg.

Elendig effektivitet
Ifølge VGs superbørs, har HamKam en effektivitetsprosent på 18 prosent. Det er ekstremt lavt. Til sammenligning har Stabæk en effektivitet på 33 prosent, mens LSK, som ligger på plassen over HamKam, også har 30 prosent uttelling.

- Jeg mener den statistikken er litt misvisende. Jeg tror ikke vi har hatt så mange sjanser som den statistikken viser, men det ser ut som vi trenger større sjanser for å score i år, sier HamKam-trener Arne Erlandsen.
Statistikken viser imidlertid at HamKam har skapt færrest sjanser av alle lagene i Tippeligaen med 33, mens Brann topper 64 med målsjanser.

- Framgang
Erlandsen synes uansett kampen mot Brann viste framgang for HamKam.

- Med tanke på motstanden, synes jeg det var framgang, men vi kan fortsatt skape mer framover, sier HamKam-treneren.
P.S.: Men HamKam topper en statistikk som har med det offensive spillet å gjøre - nemlig offside-statistikken. Roman Kienast er nemlig den spilleren som er blitt avvinket for flest offside i Tippeligaen, selv om han hadde en pause med EM-spill. 22 ganger har Kienast gått i offside, ifølge VGs superbørs.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.