- Rett før de opererte meg igjen torsdag, hadde jeg enorme smerter og voldsomt trykk i beinet. På en smerteskala fra en til 10 var det en soleklar tier, sier Emil Sildnes, som tok imot HA-sporten fredag ettermiddag.

Håper å reise hjem

HamKams uheldige midtbanespiller er heldigvis kvitt de verste smertene, og nå håper han å få lov til å komme hjem snart.

- Det kan hende jeg kan reise hjem i morgen, smiler 21-åringen, som er svært takknemlig over all støtte han har fått fra både kjente og ukjente de siste dagene.

- Det har hjulpet meg veldig disse dagene. Spesielt alle hilsningene og tipsene jeg har fått fra fotballspillere som har gjennomgått det samme som meg tidligere, sier lysluggen og kikker bort på mamma Heidi, som er imponert over måten sønnen har taklet svært store smerter de siste dagene.

Ga mamma kjeft

Likevel var det nettopp mamma som fikk kjeft av sønnen mens beinet hans ble spjelket utenfor garderoben på Briskeby mandag.

- Mitt forsøk på å trøste falt ikke i god jord, ler mamma og kikker bort på guttungen i sjukehussenga, som ikke har noe trøbbel med å se bilder av skrekkskaden si.

- Jeg synes det er langt verre å se andre bli skadet. Bilder av meg sjøl plager meg ikke, sier Emil og legger til at han ikke har sett levende bilder fra situasjonen ennå.

- Jeg kjente med en gang at det var brudd. Det var et ubehagelig syn å kikke ned på beinet, sier midtbanespilleren.

Lang vei tilbake

Emil Sildnes er ikke en person som veldig lett viser sterke følelser. Heller ikke fra sykesenga. Likevel skinner det klart igjennom hvor viktig fotball er for 21-åringen.

- Fotball har i mange år fylt store deler av livet mitt. Nå må jeg plutselig fylle dagene med andre ting enn fotballtreninger og kamper, sukker Emil, som likevel har en plan.

- Jeg skal komme tilbake gjennom å ta små skritt i riktig retning. I tillegg å trene systematisk bør jeg vel begynne å studere enda litt hardere enn jeg har gjort på Høgskolen på Lillehammer den siste tida, ler den tidligere Ridabu- og Ottestad-spilleren, som håper på tre poeng i bortemøtet med Nest-Sotra søndag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00