HamKam har vist imponerende handlekraft de siste dagene. Først kom danske Jacob Egeris som skal forsterke midtbanen, og så den meget spennende spissen Markus Naglestad. HamKam ser sterke ut nå. Så sterke at noe annet enn opprykk vil være en stor skuffelse. Eller fiasko, hvis man skal bruke slike uttrykk.

Dette vet selvsagt Kevin Knappen også. Og presset øker på HamKams trener også. Han vet han må levere når støttespillerne rundt klubben blar opp.

Test for Knappen

Det blir spennende å se hvordan Knappen takler dette. Situasjonen er ny for ham. Han har selvsagt kjent på press tidligere, men i klubber som Elverum og Dala handlet om å slå nedenfra. Nå styrer han favoritten.

Og han står på toppen av tabellen – med kanskje det dyreste 2. divisjonslaget på mange år. Det er 12 kamper igjen, og det kan se ut som det vil handle om bare HamKam og Alta i opprykkskampen.

Dette er en kamp HamKams investorer har betalt for å vinne.

Investorene har bidratt

Lukasz Jarosinski, Ruben Alegre, Petter Vaagan Moen og Kevin Beugre ble først hentet. Så kom også Juanma Cordero. Og alle var enige om at dette burde være godt nok.

Det kunne det kanskje vært også, men så dukket trøbbelet med sjukemeldingen til Franck Semou opp. Da var klubben raske til å hente Egeris.

Og de reagerte lynraskt da det lugget i låret til Ivar Sollie Rønning.

Det kunne fort vært en liten spisskrise med trønderen ute en god stund.

Men hentingen av Markus Naglestad er sterk. Han har en ekstremt god scoringsrekord på 2. divisjonsnivå. Og han har vært innom eliteserien også denne sesongen. En tøff spiller som skyter godt med begge beina. Han kan fort bli den beste spissen i høstsesongen.

HamKam viser nå muskler som ingen andre i denne avdelingen kan matche.

Dette bør også stimulere interessen til at flere møter opp på Briskeby i høst.

Ingen garantier

Så er det likevel sånn at i fotball så vet du aldri helt. Du får ikke kjøpt noen garantier.

Og så lenge Alta vinner sine kamper, øker presset på Kamma.

Ser vi på kampprogrammet, er det gode muligheter for at Alta fortsetter å vinne en stund framover. I tillegg har de igjen 7 av 12 kamper hjemme. Og de har hjemmekamper mot Grorud, HamKam og Skeid.

Men de har en bortekamp mot Asker som ser guffen ut. Og de har en bortekamp mot Raufoss i nest siste serierunde som er helt åpen, men konklusjonen er at HamKam neppe har råd til å tape mange poeng. Og de bør ha minst uavgjort borte mot Alta.

Må slå Dala

Lørdag er det lokaloppgjør mot Brumunddal på Sveum. I Dala trigges de garantert av at det fortsatt hentes spillere til HamKam.

Det heter seg i fotball at innsats slår klasse, men hvis HamKam legger like mye i det, skal det være tre poeng med hjem til Briskeby selv om Dala kjemper for å overleve.

Det kommer garantert til å smelle på Sveum. Vi husker fortsatt Kristian Eriksens tøffe takling mot Cordero på Briskeby som endte med at spanjolen mistet hodet og fikk rødt kort.

Det er slike ting Knappen nå må sørge for at ikke skjer igjen.

De har ikke råd til å feile.

Det tror jeg de som betaler for opprykket også mener.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00