Administrativ leder i yngres avdeling, Anders Langset, er svært tydelig:
- Klubben er nødt til å ta haugevis av steg framover når det gjelder talentutvikling, mener Langset.
- Tingene ligger egentlig veldig godt til rette for å få det til, men da må klubbene sette ting i system. I dag mangler vi en rød tråd fra oss i yngres og opp til A-laget, mener Langset og legger til at yngres aldri har brukt mer ressurser på utvikling av spillere fram til de er 16 år.

Skogheim er enig

- Det er ingen tvil om at vi må opp mange hakk når det gjelder spillerutvikling. Vi har mange gode trenere allerede, men klubben må bli bedre på å skreddersy et eget HamKam-opplegg for spillerne og tilby bedre treningsfasiliteter, mener Skogheim som mener HamKam er avhengig av at de beste spillerne søker til HamKam.
- Dersom de skal velge HamKam må klubben være klart best på spillerutvikling i området. Først da vil våre naboklubber sende sine beste til oss, sier Skogheim som mener klubben tradisjonelt har vært bedre på å få fram enkeltspillere enn lag.

Håper på en sjef

Skogheim ønsker at klubben snart ansetter en sportssjef, som skal ha hovedansvaret for spillerutvikling i klubben - fra minifotball til seniorgutta.
- Det må komme inn en person som kan koordinere og ha ansvaret for alt vi gjør i HamKam. Det er en stor oppgave og vi trenger en slik ressurs, sier Skogheim og får støtte av daglig leder Finn Jul Paulsen.
- En sportssjef står øverst på min liste også. Den funksjonen har vi ikke i klubben i dag. For min del har fokus vært å sørge for positiv egenkapital per 30. juni 2013. Alt annet har kommet i annen rekke, sier Paulsen som håper det sportslige får større oppmerksomhet i tida som kommer.
 

Valgte vekk HamKam
HamKams rekruttrener, Chris Twiddy, skjønner at Håkon Øverby (16) valgte NTG og spill i Stabæk.
Den 16-årige midtbanespilleren valgte vekk tilbudet om å kombinere videregående skole i Hamar og spill i HamKam. I stedet flytter han til NTG og spill for Stabæk.
- Jeg valgte det for å kunne utvikle meg maksimalt som fotballspiller. Dersom Hamar og HamKam hadde hatt samme tilbud ville jeg blitt i klubben og byen, sier Håkon Øverby.

Manglende tilbud

- Det er synd for HamKam, men det er heller ikke vanskelig å forstå Håkon sitt valg, sier Twiddy. Sammen med Knut Hagen har den tidligere spissen ansvaret for dem som kombinerer studiespesialisering på Hamar Katedralskole og satsing på fotball.
- I Hamar mangler vi et toppidrettsgymnas, og innen vi får noe slik på plass vil det fra tid til annen dukke opp gutter som velger oss bort, sier Twiddy.
I tillegg opplever han at de videregående skolene på Stange, Ringsaker og Storhamar er tøffe konkurrenter til HamKams opplegg på Katta.
- Det er 10-12 stykker som har søkt plass på Katta foran dette skoleåret. Omtrent det samme antallet som tidligere, sier Knut Hagen som er den administrative kontakten mellom Katta og HamKam.
- For noen år tilbake var tallet minst dobbelt så høyt, legger Hagen til.

Uunngåelig

Både Vegard Skogheim og Finn Jul Paulsen mener det ikke er til å unngå at enkeltspillere velger seg bort fra Hamar og HamKam.
- Det vil alltid være noen som vil prøve noe annet, uten at det uten videre er noe klubben kan gjøre for å hindre det, sier Skogheim.
- Dersom søkermassen til fotballinja på Katta har blitt halvert på noen år er det bekymringsfullt. Dersom vi ikke klarer både å utvikle egne spillere og rekruttere gode spillere, vil vi slite med å skape gode nok spillere, sier styreleder Morten Kristiansen som mener en etablering av Wang toppidrettsgymnas vil gjøre ting langt enklere for byens beste fotballklubb og de lokale talentene.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.