Bajram Ajeti, Fredrik Sjølstad, Aziz Idris, Adnan Haidar, Truls Jevne Hagen og Osei Oviasu er seks av årets HamKam-spillere som ikke har blitt enige med klubben om nye kontrakter.

I slutten av neste uke tar laget juleferie. Da forventer klubbledelsen å ha avklart situasjonen rundt flere av nøkkelspillerne.

Ønsker å spille høyere

Flere har fått tilbud om å forlenge med Briskeby-klubben, men noen har mål om å spille på et høyere nivå. Likevel har ingen utelukket å forlenge med Kamma. Nå ønsker klubben svar.

– Når vi tar ferie etter neste uke bør vi ha fått svar fra flere, sier daglig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad.

HA-sporten vet at toppscorer Bajram Ajeti, kaptein Aziz Idris og lagets bestemann på HA-børsen Fredrik Sjølstad ønsker å spille på et høyere nivå, og at de vil avvente situasjonen til de får alle tilbud på bordet.

Derfor tror ikke HamKam-trener Kent Bergersen at de vil få avklart framtiden til samtlige før ferien.

– Det kommer til å ta litt lengre tid med noen, men enkeltes framtid i klubben vil være bestemt i neste uke, sier Bergersen.

– Vil samtlige seks få tilbud om ny kontrakt?

– Nei, alle vil ikke bli tilbudt ny kontrakt, svarer Bergersen, som regner med det er nettopp disse spillerne det vil bli tatt en avgjørelse rundt i nærmeste framtid.

– Det er mest sannsynlig at det først tas en avgjørelse rundt den eller de som ikke blir her. De vi ønsker å ha med videre kan vi bruke lengre tid på å bli enige med, forklarer treneren.

To tilbudt ny kontrakt

Selv om det fortsatt er usikkert hvem av disse seks som får kontrakt i HamKam har både Kristian Eriksen og Aleksander Woo Enger blitt tilbudt nye avtaler.

– Kristian og Aleksander er viktige for troppen og kontinuiteten. Jeg føler vi har bra nok nivå på bredden i stallen, så de vi ønsker å hente nå vil være spillere som forsterker oss og som nødvendigvis ikke trenger å prøvespille, sier Bergersen og fortsetter:

– Vi prøver å ikke havne i den samme situasjonen vi var i før forrige sesong. Da vi i månedsskiftet mai-april måtte ut å hente nøkkelspillere. Nå håper vi å ha på plass det meste før nyttår.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00