HAMAR: Før helga fikk Roman Kienast plass i Østerrikes bruttotropp til EM. Den endelige 23 mann sterke EM-troppen offentliggjøres 28. mai.

Overfor HA-sporten innrømmer Roman Kienast at han tenker mye på EM og sjansene til å få være med på et sluttspill på hjemmebane.
Det er som et eventyr for en ambisiøs 24-åring fra Salzburg.

Følger med
- Jeg vet jo at landslagssjef Josef Hickersberger følger med. Han har sikkert merket seg at jeg spilte 52 minutter mot Aalesund og 45 minutter mot Stabæk, sukker 24-åringen:

- Det at jeg ikke scorer mål, begynner å bli en mental greie. Mot Stabæk ble jeg redd bare jeg fikk ballen. Jeg visste nesten ikke hva jeg skulle gjøre med den, forteller østerrikeren, som i fjor og i 2006 ikke akkurat virket engstelig i spillestilen. Sjølsikkerhet, driblingsstyrke, scoringssult og en liten dæsj arroganse preget ham.
Helt til han ble EM-aktuell.

Skal møte 19. mai
- Jeg har fått beskjed om å møte til treningsleir 19. mai. Den dagen spiller vi mot Strømsgodset på Briskeby. Jeg håper jeg kan spille den kampen og så dra på samling. Da får jeg ei uke på meg til å overbevise Josef Hickersberger om at han bør satse på meg. Vi skal spille to treningskamper, mot Nigeria 27. mai og Malta 30. mai. 32. mai slankes bruttotroppen til 23 mann, sier Kienast.

Roman er blant seks spisser som er tatt ut. Han regner med at fire eller fem får plass i den endelige 23 mannstroppen. To av dem som er tatt ut som midtbanespillere, kan også spille spiss hvis det kniper:

Måltørke
- Siden den østerrikske serien var ferdigspilt i helgen, samler Hickersberger alle fra den hjemlige serien til treningsleir i Italia i disse dager. De som er der, styrker naturligvis sine sjanser, sier mannen, som etter fem mål på de sju første treningskampene for HamKam, har opplevd to og en halv måneds måltørke.

- Jeg føler meg egentlig i god form, men får det ikke ut. Jeg vet at løsningen ligger i å tenke positivt og håper at Vegard (Skogheim) kan hjelpe meg til å få sjøltillit igjen. En scoring mot Fredrikstad til helgen, hadde vært ideelt i min situasjon.

- Må tenke HER
- Det er nok EM-tanken som forstyrrer ham mest. Han må finne ut at han først og fremst må tenke HER og så DER etterpå, sier Vegard Skogheim, som hadde ei økt med Kienast (og Tommy Øren og Sebino Plaku) på Børstad i går formiddag:

- Vi ser jo at han mangler sjøltillit, men fotballspillere i en konkurransesituasjon, skal jo takle det. Fotballspillere er som andre mennesker. Det er en mengde tanker som man må bearbeide hver dag. Jeg skal ha en samtale med ham onsdag. Så får vi se. Det var ikke noe spesielt at vi trente litt i dag, sier «Skogen»:

- Trenger et mål snart
- Han er nødt til å få et mål snart, sier «Skogen», som vet at HamKam har spilt 12 kamper siden Kienat sist scoret.

På HA-børsen har Kienast samlet 18 poeng på fem kamper. Det blir beskjedne 3,8 i snitt.
Hvis han blir tatt ut i den endelige EM-troppen, går han glipp av fire obligatoriske kamper for HamKam: 25. mai mot Lillestrøm (b), 1. juni mot TIL (h), 4. juni 2. runde i NM, 8, juni Vålerenga (b).

Kan tjene 900.000
Hvis han ryker ut av troppen etter treningskampene mot Nigeria og Malta, skal han normalt være klar igjen til kampen mot TIL 1. juni.

UEFA betaler HamKam nærmere 900.000 kroner hvis Roman Kienast blir tatt ut i den endelige EM-troppen.
PS: Tre spillere i den norske eliteserien er EM-aktuelle: Roman Kienast, HamKam, Fredrik Stoor, Rosenborg og Eddie Gustafsson, Lyn.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00