Fra Norges Fotballforbund får HA-sporten opplyst at kvalikspillet starter så snart som mulig etter siste serierunde i Adeccoligaen 3. november. Spilledatoer avhenger også av hvilke lag som kvalifiserer seg, og deres arenaer er avgjørende for hvordan kvaliken organiseres.
Aktuelles tidspunkter for gjennomføring er midtuke og helg i uke 45 og midtuke og helg i de påfølgende ukene. Klubbene må være forberedt på å spille to kamper per uke i perioden kvalifiseringen pågår. Det kan bety at de to kampene mellom lag nummer tre og seks og fire og fem på tabellen spiller 6.- eller 7. november.
Her har lag tre og fire hjemmekamper, mens vinneren av kampen mellom treer og sekser har hjemmekamp mot vinneren av fire og fem. Hvis denne kampen spilles den påfølgende helgen, er det snakk om 11.- eller 12. november.
Vinneren her møter det laget som blir nummer 14 i eliteserien. Siste runde i eliteserien spilles 10. november, og det betyr at de to siste kampene (hjemme/borte) kan stå på programmet 13.- eller 14. og 16.- eller 17. november.
Det var også i dette tempoet fjorårets kvalik ble arrangert - om enn ei uke senere da 1. divisjon først var ferdigspilt 10. november i 2013.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.