• KRYPTISK: Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, bekrefter at de har Thomas Lehne Olsen på radaren.
    FOTO: NTB SCANPIX

Mandag gjorde Thomas Lehne Olsen det klart at han ønsket å forlate Tromsø og finne seg en ny klubb på Østlandet, selv om han har kontrakt med klubben i en sesong til.

- På radaren

Etter det HA-sporten erfarer, er Sarpsborg 08 én av klubbene som er interessert i modølens tjenester.

Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, forteller at han har sansen for 26-åringen, og at han følges tett.

- Hva skal man si? Før han gikk til Tromsø var han svært aktuell for oss. I Tromsø har han i hvert fall ikke hatt en dårlig utvikling, sier Berntsen til HA-sporten.

- Men er han ønsket av dere?

Han er på radaren vår, men det er også veldig mange andre spillere.

- Har dere tatt kontakt med Lehne Olsen etter at han gjorde det klart at han ikke vil spille i Tromsø?

- Jeg har ikke lyst til å si mer enn dette.

- Så lenge dere har ønsket han tidligere, så har han åpenbart kvaliteter som dere liker?

- Han er en fin spiller og var som sagt aktuell for oss før han gikk til Tromsø, og har vært bra der, gjentar sportssjefen.

LSK Avviser

På spørsmål fra NRK, svarer Lillestrøm-trener Arne Erlandsen at de ikke er interessert i Lehne Olsen så lenge han fremdeles har kontrakt med Tromsø.

- Vi har ikke diskutert Lehne Olsen. Dessuten er han under kontrakt, og da er det rett og slett uaktuelt for oss å gjøre noe med. Vi har rett og slett ikke økonomi til det, sier Erlandsen.

Inge André Olsen er sportssjef i Stabæk. Til HA-sporten forteller han at de i utgangspunktet prioriterer å forsterke i forsvar, og peker på at de allerede har Ohi Omoijuanfo og Franck Boli i laget. Likevel har han registrert usikkerheten rundt Thomas Lehne Olsens situasjon.

- Men dersom Ohi skulle forlate oss de nærmeste dagene, så kan det hende at vi vurderer en Thomas Lehne Olsen. Etter mange år i norsk toppfotball vet man i hvert fall godt hva han står for.

- Er det en spiller dere har sansen for?

- Lehne Olsen er under kontrakt med Tromsø, så jeg ønsker ikke uttale meg og hans kvaliteter og slike ting.

Heller Kamma enn tromsø

Til avisen iTromsø forteller Lehne Olsen at han ikke har hatt det enkelt utenfor banen denne sesongen. Og at det er årsaken for at han nå ønsker seg sørover.

- Tromsø er fryktelig langt nord. Jeg vil finne meg en klubb lenger sør, sier han til avisen, og understreker at han har følt det slik lenge. Samtidig presiserer han at det ikke er noe galt med det sportslige i Tromsø, og at det utelukkende er av familiære årsaker at han vil sørover.

Så kommer han med en oppløftende beskjed til de som følger HamKam tett.

På spørsmål om han heller spiller i OBOS-ligaen enn for Tromsø neste år, svarer Lehne Olsen slik:

- Ja, men ikke hvilken som helst klubb. Da hadde jeg spilt for HamKam, i så fall, svarer 26-åringen.

Saken oppdateres!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.