De to siste serierundene i Adeccoligaen blir utvilsomt nervepirrende i toppen av tabellen, hvor HamKam er blant fire lag som kan knipe den direkte opprykksplassen bak seriemester Bodø/Glimt.

- Å, det er vanskelig å tippe. Det blir klink jevnt - kanskje til de siste sekundene, sier Sarpsborg-sportssjef og TV2-ekspert Thomas Berntsen til h-a.no.

- Liker Vegards offensive fotball

Det vil ikke være ham imot om Vegard Skogheim og HamKam slår følge med nordlendingene opp i eliten.

- Det er ganske rart at man snakker om direkte opprykk for et lag med 47 poeng når to kamper gjenstår. Men ligaen er sinnssykt jevn, og ting endrer seg fort. Jeg tippet HamKam på sjetteplass for tre runder siden, men det er veldig gøy hvis de i stedet klarer opprykk. Vi liker alle den offensive fotballen til Vegard, sier Berntsen entusiastisk.

Vanskelig for Stabæk

Han holder likevel en knapp på Stabæk, men det er ene og alene fordi de allerede leder med tre poeng.

Bæringene har gjenstående kamper borte mot Ranheim og hjemme mot Glimt.

- Ranheim kjemper om kvalik og i beste fall direkte opprykk, og jeg tror ikke Glimt blir enkelt selv om de allerede har rykket opp. Jan Halvor Halvorsens menn spiller uten press, vurderer Berntsen, som tror Hødd har det enkleste kampprogrammet, med henholdsvis nedrykkskandidat Follo hjemme og Mjøndalen borte.

- Kamma-Ranheim kan bli opprykkskamp

HamKam har i likhet med Stabæk to tøffe kamper i vente. Strømmen blir ikke enkle å slå selv om de har sikret plassen, mener han, men Berntsen har på ingen måte avskrevet hamarsingene i opprykkskampen.

- Det er tøffere å komme til Strømmen stadion enn folk tror, men HamKam bør likevel vinne når de spiller om direkte opprykk. Samtidig vet jeg at Strømmen er avhengig av å klatre høyest mulig på tabellen for å sikre mest mulig penger. Men jeg synes HamKam virker «freske», og de har satt seg selv i en bra situasjon, slår han fast.

LES OGSÅ: HamKam unngår opprykkssnakk

Ettersom Ranheim skal møte både Stabæk og HamKam, påpeker Berntsen som en kuriositet at det sistnevnte oppgjøret fort kan bli en ren opprykkskamp til tross for at trønderne i øyeblikket er fem poeng bak Stabæk.

Arne Scheie ble intervjuet til fotballmagasinet Corner på HA-TV før gårsdagens Stabæk-tap, og tippet da at HamKam tar tredjeplassen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00