HAMAR: Dommersjef Rune Pedersen mener Tom Henning Øvrebø hadde regelverket på sin side da han viste ut Markus Ringberg, men sier samtidig at det stadig jobbes for at reglene skal praktiseres likt av alle.

- Etter en konstruktiv prat med Lars Tjærnås, er vi enige om at samme type forseelse skal føre til samme type straff. Uttalelsene i media får stå for hans regning, sier dommersjef i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen.
Onsdag gikk Lars Tjærnås hardt ut mot Tom Henning Øvrebø, og karakteriserte dømmingen hans som apartheidpolitikk. Han mener HamKam blir straffet langt hardere for forseelser andre slipper unna med.
- Vi er klar over at vi har en utfordring. Det er en selvfølge at situasjoner skal håndteres ut fra forseelse, og ikke hvilken spiller som er involvert, sier den tidligere dommerprofilen.
Dommersjefen forsvarer Øvrebøs avgjørelse om å gi Ringberg gult kort nummer to i kampen mot Lillestrøm.
- Ut ifra regelverket og retningslinjer er grunnlaget for gult kort til stede. Men det er klart at forskjellige dommertyper kan ha ulik toleranse for hva de dømmer for. Det kan godt være at Tjærnås kan komme opp med eksempler, men det blir ikke riktig å ta isolerte hendelser og vurdere hvorvidt det skal være kort eller ikke. Det kan for eksempel ha hendt ting i forkant som spiller inn, sier Pedersen.
Pedersen mener Øvrebø har ligget på et konsekvent nivå når det gjelder protester - vel å merke i kampene han har dømt HamKam.
- Nivået i de to siste kampene Øvrebø har dømt HamKam har vært det samme. Jeg har stor respekt for både HamKam og Markus Ringberg, men når han så hvilken linje Øvrebø lå på i Rosenborg-kampen, er det noe rart at han tar sjansen på å gjøre det samme mot Lillestrøm, spesielt når han allerede har gult kort, bemerker Pedersen.
- Når man oppsøker dommer fra distanse for å protestere, så kvalifiserer det til gult kort. Kapteinsbindet gir ingen større grunn til å protestere. Jeg vet ikke hva som har blitt sagt, verken da eller tidligere i kampen. Hadde kroppsspråket og framtoningen vært roligere, hadde Øvrebø kanskje valgt en annen løsning.
- Men er ikke to kampers karantene uansett for strengt?
- Straffeutmåling er ikke mitt ansvar. To gule kort gir normalt én kamps karantene, men Ringberg var ikke den som forlot banen umiddelbart etter utvisningen, og da kan det føre til strengere straff, sier Pedersen.
- Forstår du at HamKam føler seg urettferdig behandlet?
- Vi kan ikke garantere at noen ikke kan oppleve at de synes andre slipper unna med ting de blir dømt for.
PS! Heller ikke i går svarte Tom Henning Øvrebø på HA-sportens henvendelser.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00