HAMAR: Dommersjef Rune Pedersen mener Tom Henning Øvrebø hadde regelverket på sin side da han viste ut Markus Ringberg, men sier samtidig at det stadig jobbes for at reglene skal praktiseres likt av alle.

- Etter en konstruktiv prat med Lars Tjærnås, er vi enige om at samme type forseelse skal føre til samme type straff. Uttalelsene i media får stå for hans regning, sier dommersjef i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen.
Onsdag gikk Lars Tjærnås hardt ut mot Tom Henning Øvrebø, og karakteriserte dømmingen hans som apartheidpolitikk. Han mener HamKam blir straffet langt hardere for forseelser andre slipper unna med.
- Vi er klar over at vi har en utfordring. Det er en selvfølge at situasjoner skal håndteres ut fra forseelse, og ikke hvilken spiller som er involvert, sier den tidligere dommerprofilen.
Dommersjefen forsvarer Øvrebøs avgjørelse om å gi Ringberg gult kort nummer to i kampen mot Lillestrøm.
- Ut ifra regelverket og retningslinjer er grunnlaget for gult kort til stede. Men det er klart at forskjellige dommertyper kan ha ulik toleranse for hva de dømmer for. Det kan godt være at Tjærnås kan komme opp med eksempler, men det blir ikke riktig å ta isolerte hendelser og vurdere hvorvidt det skal være kort eller ikke. Det kan for eksempel ha hendt ting i forkant som spiller inn, sier Pedersen.
Pedersen mener Øvrebø har ligget på et konsekvent nivå når det gjelder protester - vel å merke i kampene han har dømt HamKam.
- Nivået i de to siste kampene Øvrebø har dømt HamKam har vært det samme. Jeg har stor respekt for både HamKam og Markus Ringberg, men når han så hvilken linje Øvrebø lå på i Rosenborg-kampen, er det noe rart at han tar sjansen på å gjøre det samme mot Lillestrøm, spesielt når han allerede har gult kort, bemerker Pedersen.
- Når man oppsøker dommer fra distanse for å protestere, så kvalifiserer det til gult kort. Kapteinsbindet gir ingen større grunn til å protestere. Jeg vet ikke hva som har blitt sagt, verken da eller tidligere i kampen. Hadde kroppsspråket og framtoningen vært roligere, hadde Øvrebø kanskje valgt en annen løsning.
- Men er ikke to kampers karantene uansett for strengt?
- Straffeutmåling er ikke mitt ansvar. To gule kort gir normalt én kamps karantene, men Ringberg var ikke den som forlot banen umiddelbart etter utvisningen, og da kan det føre til strengere straff, sier Pedersen.
- Forstår du at HamKam føler seg urettferdig behandlet?
- Vi kan ikke garantere at noen ikke kan oppleve at de synes andre slipper unna med ting de blir dømt for.
PS! Heller ikke i går svarte Tom Henning Øvrebø på HA-sportens henvendelser.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.