Hamar
Faktum er at bare fem spillere i dagens stall, som teller 21 mann, har avtaler som gjelder i 2014.
Lars Øvernes, Emil Holst, Kristoffer Hagen, Tore Andreas Gundersen og Viktor Adebahr er bundet til HamKam også neste år. Resten kan - siden det er mindre enn et halvt år igjen av avtalen - skrive på for andre fra 1. januar.
Blant annet HAs sportsredaktør Rune Steen Hansen var kritisk til at klubben ikke unngikk at Lie forsvant på samme måte som Thomas Lehne Olsen i fjor.

Mange faktorer

Vegard Skogheim mener det er lett å sitte på utsiden og i etterkant mene ting burde vært gjort annerledes.
- Ingen fortalte i fjor at vi måtte skrive ny kontrakt med Oddbjørn. Da måtte vi ha gitt ham mer penger. De pengene har vi ikke. Forbundet sitter på nakken vår og jo mer vi bruker her, jo dårligere blir vi på handlingsregel og poengscore der, på egenkapital, minuspoeng og hele pakka.
Kamma-treneren mener det er slik fotballen er blitt, og at man må finne sin plass i «hierarkiet».
- Jeg har ikke sett én 1. divisjonsspiller bli solgt til eliteserien. De venter til de kan gå gratis. Det har ikke noe med HamKam å gjøre. Vi har ikke mulighet til å betale så mye, hente spillere og lage kontrakter som gjør at det aldri går noen på Bosman herfra.
- Dere rykker ikke opp om de beste forsvinner ...
- Nei, det gjør vi ikke. Men nå har vi mulighet til å hente enda bedre. Det er blitt klubbers marked på lønn. De hever ikke 50.000 i måneden lenger, de fleste i 1. divisjon ligger fra 10- til 20.000. Er vi litt bedre der, kan vi hente gode spillere. Det er en flott fyr vi ville beholde, men vi kan nok erstatte ham som spiller, selv om han er god.

- Prestasjonene avgjør

- Frykter du at dette kan skje med flere spillere?
- Jeg frykter ikke noe på dette.
- Det bekymrer ikke at bare fem har kontrakt videre?
- Nei, men vi skal gå inn ganske kjapt og har snakket med noen spillere om tanker for neste år. Det er heller ikke alle vi vil ha, jeg flyr ikke etter spillerne. Jeg ser dem hver dag, det er det ingen andre som gjør.
Han anslår at de i første omgang vil lande 10-12 av dagens spillere, og sier prestasjonene avgjør.
For å få lisens må klubben ha 18 spillere med proffkontrakt.
- Det jeg kan love er at hvis vi er flinke nok kommer bedre spillere, og det kommer helt sikkert til å gå flere gratis, akkurat som vi kommer til å hente spillere gratis. Slik vi gjorde med Idris, Øvernes, Tønne og Adebahr, sier Skogheim, som også vil understreke at de fikk ut noe av Lie som verken Hødd eller Aalesund klarte før han kom til Kamma.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00