Jeg snakker selvsagt om modølene Truls Jevne Hagen (29) og John Anders Rise (28) som slo til med hver sin scoring i HamKams 4-0-seier over Brumunddal. Og begge hadde fortjent repriser til langt utover kvelden.

Hagen, som vi vet har en kruttsterk høyrefot, fikk akkurat den tiden han trengte til å lade kanonen. Og han fyrte fra 30 meter. Akkurat der og da minnet han om en høyrebeint Roberto Carlos, for ballen gikk som et prosjektil i god margin over hanskene til Dalas Tor Torgersen og rett i garnet.

Med tilløpet, balltreffet og tiden ballen var i lufta, var vi vitne til nærmere fem sekunder med fotball i Champions League-klassen.

John Anders Rise traff godt han også. Om ikke like spektakulært, så var det høy klasse og strak vrist da han fyrte av fra skrått hold. Igjen utagbart for Torgersen.

Stor forskjell

I det hele tatt var det en god dag for HamKam. Og ditto elendig for Brumunddal.

Forskjellen på lagene var minst en divisjon. Dala slet både med å forsvare seg og å skape noe, mens HamKam sprudlet og var solide.

Det så ut som de hadde bestemt seg for at i denne kampen skulle Dala settes på plass en gang for alle. For det er klart det har vært irriterende for de grønne og hvite at Dala har yppet seg og forsynt seg grovt av poengbeholdningen i lokaloppgjørene de siste årene.

Med 4–0 her, ble det 7–1 til HamKam denne sesongen.

Det er sånn som modøler også gleder seg over. Det må ingen lure på. Og tilbake til Hagen og Rise da, som debuterte for HamKam i 2004 og 2005. Og som i sin tid ble spådd lysende karrierer, men som i stedet har endt opp som middels HamKam-spillere.

Gir råd til unge

Det merkelige er at begge har hengt med uansett hvilket nivå HamKam har spilt på. Det har vært det samme om de har spilt i eliteserien, 1. divisjon eller 2. divisjon. De har vært på laget, men de har ikke briljert.

– Det var mange som trodde mye om oss, og jeg bruker det som en påminnelse til unge fotballspillere jeg snakker med i dag, sier (Jevne) Hagen.

Han mener verken han eller Rise har sluntret unna. Kanskje tvert imot, men for egen del mener han at han heller ikke har gjort det lille ekstra for å skille seg ut.

Rise og Hagen er eksempler på spillere uten ekstrem spisskompetanse, ut over gode holdninger og skuddføtter som brukes for sjelden.

Det rare er at de nok fortsatt hadde spilt i eliteserien om HamKam hadde gjort det. De kunne i hvert fall vært i stallen, men talenter i dag legger lista høyere.

Derfor er det kanskje ikke så dumt å lytte til hva disse gutta har å si. De sitter med enormt mye fotballkunnskap

Og på enkelte dager skinner også middels fotballspillere som de største stjernene. Det fortjener de.

Opprykk og nedrykk?

Brumunddal hadde ingen mottrekk mot verken Hagen eller Rise i denne kampen. HamKam var knusende overlegne.

Det var heller aldri snakk om å slippe Dala inn i kampen. Forskjellen kunne faktisk vært større.

Om HamKam kan rykke opp likevel? 

Neppe, men diverse poengtap blir mer og mer irriterende etter hvert som Elverum også snubler.

Om Dala berger plassen? 

De har en god sjanse. De kommer mer til sin rett i tettere kamper enn dette.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.