HAMAR: Siden HamKam bare har vunnet skarve to av 21 kamper mot Viking på Briskeby, lukter det vel ikke akkurat hjemmeseier i årets første Briskeby-match. Men uavgjort, derimot, høres mer sannsynlig ut. I hvert fall for oss som tar hensyn til statistikker når vi setter oss ned med tippekupongen…
Mye uavgjort
Hele 10 av de 21 matchene på Briskeby har nemlig endt med poengdeling. Seks av de åtte siste mellom HamKam og Viking på Briskeby har endt uavgjort.

Selv treningskampen mellom Viking og HamKam i Lillestrøm i vinter fikk følgende resultat: 1-1.
Så klart…
Vi kjenner ikke Viking-trener Uwe Rösler som en erklært tilhenger av 4-4-2. Det luktet mer 4-2-3-1 da Viking slo Strømsgodset 1-0 hjemme i premièren.
Mange har lurt på hvorfor ikke tyskeren har gitt kontroversielle Peter Ijeh en makker helt der fremme.

Ijhes makker?
Kanskje satser Rösler på to spisser allerede i morgen. På gårsdagens formasjonstrening, var nemlig 20-årige (fyller år i dag!) Andrius Velicka Ijehs makker.

Så får vi se om eksperimentet falt heldig ut.
Hvorvidt det er bevisst taktikk eller ikke: Vikings temperamentsfulle trener har ved flere anledninger sagt at han frykter HamKams kraftfotball, og at han ikke liker tanken på å spille på Briskebys gressfattige underlag.
Rösler fikk djupe furer i pannen etter 1-1 mot HamKam i Lillestrøm-hallen i vinter.
HamKam var rett og slett bedre enn gullfavoritt Viking i den kampen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.