HA-sporten besøkte en svært frustrert Petter Vaagan Moen i London i 2011. I den kampen mot Crystal Palace var han ikke på benken en gang, men henvist til en plass på tribunen. Humøret var ikke til å ta feil av.

Motgangen preget helt klart en den gang svært ambisiøs 28-åring.

Humøret ble ikke bedre av at han så hvordan klubbhierarkiet fungerte. En spiller som Adel Taarabt, med ekstreme ferdigheter, men dårlig treningsmoral, hadde klippekort på laget. Samtidig virket det nesten umulig å spille seg inn på laget for Vaagan Moen.

Med sju ligakamper og en cupkamp på ett år som fasit, ba han om å få reise hjem til Norge og LSK.

En annen mentalitet

Når han ser tilbake på det i dag, forstår han hvorfor han tok det valget, men han skulle ønsket han hadde vært tøffere og kjempet litt lengre.

– Det er ikke så mye å si på det, for der og da angret jeg ikke, men jeg burde vært enda tøffere mentalt og fokusert mer på treningene for å være enda mer til stede der. Jeg hadde lenge igjen av kontrakten og burde forsøkt litt mer, sier Vaagen Moen til HA-sporten.

Det er som sagt ikke noe han angrer veldig mye på, men han mener det han opplevde er betegnende for hvordan mange norske spillere kan oppleve motgangen som kan komme når de drar utenlands for å prøve lykken.

– Vi vet egentlig ikke hvor godt vi har det vi som er i norske klubber. Det er en helt annen mentalitet som kreves når du kommer ut, sier han.

Med så mange unge og lovende talenter i HamKam, håper Vaagan Moen at flere av dem spør om råd.

– Jeg vet i hvert fall hva som må til, og vi skal få til en god kultur i HamKam nå.

Høydepunktet

Når han ser tilbake på karrieren som startet i HamKam, fortsatte i Brann, QPR, Lillestrøm og Strømsgodset før han nå er tilbake i HamKam igjen, sitter han igjen med mange høydepunkter.

– Det største er gullet i Bergen. Det er ikke mange som får oppleve det, så den tiden der var enorm. Jeg hadde en god erfaring i England også. Bare å være med på sirkuset der var gøy. Og derbyene Lillestrøm mot Vålerenga er noe eget. Så det er mange gode høydepunkter, men vi får prøve å skape noen nye her i HamKam som kan måle seg med dette, sier Petter Vaagan Moen til HA-sporten.

Viktig spiller

Med nytegnet femårskontrakt har han noen år på seg til å skape dem også. Kevin Knappen er tydelig på at med Petter Vaagan Moen har de fått den typen de trenger for å løfte klubben enda et hakk opp.

– Han er den typen spiller vi ser etter både som spiller og person. Vi må bygge en prestasjonskultur. Vi har noen gode spillere, men vi trenger noen som er enda tydeligere, og her blir Petter viktig, sier Kevin Knappen, som ikke legger skjul på at han trenger tre-fire spillere til som kan forsterke laget.

– Vi har mange bra spillere, men vi ønsker å forsterke ytterligere, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.