David Richard Johannesson er en ettertrakten målscorer, så det skal litt til om han havner i HamKam. Ljungskile-spissen har scoret 14 mål i Superettan denne sesongen, men kontrakten hans har gått ut.

Ljungskile vil selvsagt beholde målscoreren sin, men Johannesson har lyst på nye eventyr.

Dette har HamKam og Kent Bergersen fått vite gjennom agenter. Problemet er at Johannesson sikter høyere enn der HamKam er akkurat nå.- Norge hadde vært spennende, men jeg er i en alder hvor jeg sikter høyere enn til et lag som har rykket ned fra 1. divisjon. Tippeligaen hadde vært spennende, men jeg har hørt om HamKams interesse, sier Johannesson til HA-sporten.

Ble nysgjerrig

Han er likevel nysgjerrig nok til å spørre om hva som skjer med HamKam nå.

Etter historien om havariet i sommer, nedrykket og den nye starten med Kent Bergersen som nye hovedtrener - en Bergersen som har spillererfaring fra Champions League, trenererfaring fra eliteserien, jobbsamarbeid med Kjetil Rekdal og Jan Jönsson og sterkt anbefalt av Ståle Solbakken, spør han igjen:-

- Hvordan er stadion og interessen?

Svaret om at interessen dalte drastisk i sommer forsto han, men da han hører at det i 2013-sesongen var 5.000 tilskuere på lokaloppgjøret mot Elverum og at en normalkamp i en normalsesong gir 2.000 tilskuere, er plutselig Johannesson mer åpen for at HamKam kan være verdt å sjekke ut likevel.

- Det høres jo veldig interessant ut da. Klubben vil tydelig bygge seg opp igjen. Når ting bare går gjennom agenter får man ikke vite alt. Jeg skal sjekke opp det her, sier Johannesson.

Vil spille alle kamper

Det er fortsatt et stykke fram for at HamKam kan signere den svenske spissen. Flere klubber i Sverige har allerede vist sin interesse. Blant dem Varberg.

Johansson har uansett uttalt at han ønsket enda mer spilletid i Ljungskile.

- Jeg fikk spille tolv matcher fra start i fjor og 20 denne sesongen. Men jeg vil være startgubbe i alle 30 kampene, sa Johansson til Bohusläningen for noen dager siden.28-åringen har for øvrig operert en meniskskade tidligere i høst og er i gang med opptreningen til neste sesong.

Bekrefter kontakt

Kent Bergersen bekrefter at han har vært i kontakt med Johannessons agent, men at de dagen etter fikk beskjed om at HamKam, selv om både stadion, klubbens historien og byens størrelse virket interessant, så var det minst et steg for langt ned for Johannesson å gå til HamKam denne gangen.

- Det var en ryddig og rask tilbakemelding. Johannesson var en spiller jeg fikk et tips om og som jeg kastet meg ut i krigen om, men han er en ettertraktet spiller. Sånn situasjonen er nå, ville han vært et scoop for HamKam. Om han sier nei, er ikke det noe stort nederlag, sier Kent Bergersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00