På mange måter har det vært en positiv sesong for HamKam. De går inn i sommerferien som serieleder – ett poeng foran Alta og fire poeng foran Grorud. Med en like god høstsesongen, blir det direkte opprykk for grønnbuksene.

Sjekk HA-børsen etter fadesen mot Nybergsund.

I tillegg har flere enkeltspillere imponert, eller hatt positiv utvikling.

Det morsomste har vært utviklingen til Nicholas Mickelson. 18-åringen på høyrebacken har vært en av lagets beste spillere. Akkurat nå seiler han opp som klubbens heteste salgsobjekt, men først og fremst er det viktig at han fortsetter å gjøre en god jobb for klubben sin og markerer seg på landslaget.

Det er fortsatt for tidlig å snakke om store ligaer. Det er også for tidlig å snakke om Eliteserien, men utviklingen til Mickelson har vært bra. Det er også en fjær i hatten for talentutviklingen i HamKam som definitivt har løftet seg.

Markus Solbakken har også spilt det meste i 2. divisjon. Han har ikke markert seg like mye som Mickelson, men 16-åringen har vist at han har et fotballhode som overgår de fleste. Han mangler fortsatt muskler og nødvendig aggressivitet, men utgangspunktet for videre utvikling er strålende.

Positive signeringer

Av de nye spillerne må spesielt midtstopper Ruben Alegre og keeper Lukasz Jarosinski trekkes fram. To svært gode signeringer. De er trolig de beste spillerne i sin posisjon i 2. divisjon.

Alegre er så god at han kunne spilt fast på et eliteserielag. Det kunne nok Jarosinski også gjort, selv om begge to har slurvet litt mer i de siste kampene enn tidligere i sesongen. Det siste skyldes ikke minst at laget som helhet har sett mer rufsete ut.

Semou og Vaagan Moen

I andre enden av skalaen er det et par spillere som har skuffet tilsvarende.

Jeg tenker først og fremst på kapteinen Franck Semou og storsigneringen Petter Vaagan Moen.

De to er de best betalte spillerne i HamKam, men det synes i liten grad på banen.

Penger betyr lite ute på banen og det er ikke vanvittige summer, men på nivå tre i Norge er Semou og Vaagan Moen svært godt betalte spillere. Og det er ut ifra det de blir vurdert. De skal gå foran og vinne kampene når det er behov for det.

Svake mot Sundet

Mot Sundet i helga ble Petter Vaagan Moen byttet ut igjen i andre omgang. Samtidig synes jeg det var litt rart at Kevin Knappen lot Franck Semou få fortsette etter sin første omgang hvor han var langt unna å prege kampen.

Tvert imot virker han tung og uinspirert. Det blir enda verre når han har kapteinsbindet rundt overarmen.

Da skal du være den som går foran.

Preget

Det er lett å forstå at det ble en vanskelig sesongoppkjøring for Semou som ble så brutalt slått ned med hammer i fjor høst. Kraniebruddet gjorde at det var usikkert om han i det hele tatt kunne komme tilbake.

Da det i vinter gikk bedre enn fryktet, svarte Kevin Knappen med å gjøre Semou til kaptein. Sikkert med tanke på å få enda mer ut av midtbanespilleren.

Det er vanskelig for oss utenfor klubben å vurdere Semous rolle utenfor banen i klubben, men han ser i hvert fall ikke ut som den kapteinen HamKam trenger når kampene er jevne og laget trenger en hærfører til å heve mannskapet.

Spørsmålet er om Semou er i god nok form – fysisk og mentalt – til å ha den sentrale rollen i laget når det drar seg til i høstsesongen. Spillemessig synes jeg også han legger seg for dypt for å føre ballen der det ofte hadde vært bedre om Alegre tok den oppgaven.

Slik det har sett ut nå, er det minst like prekært at HamKam ser etter en ny sentral midtbanespiller som en ny spiss eller kant. Det forsterkes i lys av at Semous kontrakt går ut etter denne sesongen. Og at han ble skadet mot Nybergsund.

Må bruke ferien godt

I tillegg har det vært en vanskelig sesong for Petter Vaagan Moen. Problemene i sesongoppkjøringen har satt ham kraftig tilbake. Nå er det bare så vidt han forsvarer en plass på laget. Det var absolutt ikke planen da investorene bladde opp og ga ham femårskontrakt.

32-åringen har blitt flyttet rundt i midtbaneleddet i håp om få ham i gang, men foreløpig venter vi fortsatt.

Tanken om å la ham spille på venstresiden er nok den beste slik situasjonen har vært med mulighet for å slå tidlige innlegg.

Med tanke på at Semou og Vaagan Moen bør ha ganske mye å gå på inn mot høstsesongen, blir HamKams prestasjon så langt enda sterkere.

De leder serien til tross for at nøkkelspillerne ikke har svart til forventningene. Det betyr at ferien bør brukes godt av Semou og Vaagan Moen. De kan fortsatt være de som kommer tilbake i god form og hever laget.

Da vil Alta være sjanseløse til å henge på utover høsten, men akkurat nå ser det ut som det kan bli en ubehagelig spennende høst på Briskeby.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.