I løpet av helgen kan en del av brikkene falle på plass for både HamKam og enkeltspillere i klubben.

HA-sporten vet at det er en håndfull spillere av dagens Kamma-gutter som er attraktive for andre klubber, og felles for disse er at de er av HamKams best betalte spillere.

Gundersen lønnsleder

Tore Andreas Gundersen er, etter hva HA-sporten erfarer, klubbens aller best betalte spiller.

Overfor HATV i går uttalte Gundersen at han «har hatt en veldig god tid i HamKam», og det kan vanskelig tolkes annerledes enn at spissen er på vei bort.

Ifølge Gundersen selv har han blitt kontaktet av flere klubber, i tillegg til Nybergsund og Brumunddal.

Spissen som er best på HA-børsen til ferien har allerede uttalt at en overgang til Dala er uaktuelt.

Om Gundersen finner seg en ny klubb betyr det trolig en besparelse på rundt 200.000 kroner for HamKam.

Lagerblom ferdig

Omtrent like mye sparte klubben da Pekka Lagerblom ble løst fra sin kontrakt for noen uker siden og reiste hjem til Finland.

Den svært skadeutsatte finnen var av klubbens desidert best betalte spillere.

Like kostbar var på langt nær Ibrahim Fofanah. Spissen ble hentet til HamKam i siste liten for en beskjeden sum penger. Spissen fra Sierra Leone ble ikke noen sportslig suksess, men fikk heller ikke en kontrakt som ga ham særlig med penger.

Nærmer seg målet

Dersom Gundersen og to-tre av de andre i lønnstoppen i HamKam finner seg en ny klubb, nærmer HamKam seg veldig målet om å spare en million kroner.

Aziz Idris, Christophe Psyché, Magnus Sylling Olsen og John Anders Rise er etter hva HA-sporten erfarer av klubbens best betalte spillere. Samtlige med lønn fra rundt 30.000 kroner i måneden til snaut 40.000 kroner i måneden.

Disse er på blokka til andre klubber, men må trolig finne seg i å gå ned i lønn også i en eventuelt ny klubb.

Likevel kan en liten nedgang i lønn i en annen klubb være mer fristende enn HamKam sitt ønske om minst 50 prosent lønnskutt.

Av disse spillerne er det kun John Anders Rise som er lokal spiller med sterke følelser for klubben fra Briskeby.

Sjukepenger

HamKam har vært ekstremt uheldige med skader denne sesongen, men dette er ironisk nok gunstig med tanke på klubbens akutte behov for å spare lønnskostnader.

Både Emil Sildnes og Kristoffer Hagen er sjukmeldte ut sesongen, som betyr at HamKam totalt sett sparer rundt 250.000 kroner på de to langtidsskadde, som i stedet for lønn får sjukepenger fra Nav resten av denne triste fotballsesongen.

Sjølstad blir

Etter en halv sesong med en endeløs strøm av nedturer, var nyheten om at Fredrik Sjølstad var tilbake på treningsfeltet torsdag en skikkelig gla' sak.

Enda hyggeligere var Fredriks avklaring om at han blir i HamKam.

Slik sett kan Sjølstad og landslagsaktuelle Emil Holst være et signal om ei lysere HamKam-framtid.

De fleste i HamKam mener at Sjølstad er klubbens neste store spiller, mens målvakt Emil Holst allerede har bevist at han er av landets beste 17-åringer mellom stengene.

De to ungguttene ser at spilletid i HamKam er svært gunstig for egen karrier.

Spillere vil til HamKam

I dag har HamKam 19 proffspillere på kontrakt, mens minimumskravet fra NFFs lisensavdeling er 18 spillere.

Det betyr at troppen må fylles opp om spillere blir borte.

Etter hva HA-sporten erfarer har flere Tippeligaklubber allerede vært i kontakt med HamKam. Ønsket er å sende unge spillere til HamKam og 1. divisjon for å få tøff og nyttig matching. HamKams ønske er å slippe å betale for det.

For det viktigste i HamKam er fortsatt å spare penger for å unngå konkurs og spill i 5. divisjon.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.