Det bekrefter HamKam-trener Kent Bergersen tirsdag.

- Vi ble i dag enige om en avtale ut året, sier Bergersen, og legger til at spilleren finansieres ved hjelp av eksterne midler.

Allsidig spiller

Skovgaard kan bekle samtlige posisjoner i forsvar, og er en type spiller Bergersen han ønsket seg.

- Han er først og fremst en fantastisk fyr, som gled rett inn i gruppa her etter 10 minutter. Han har bra fysikk, brukbar fart, bra spilleforståelse og gode ferdigheter. Nå er det kun snakk om å få han i form, så er han klar til å bidra, sier Bergersen.

Treneren ble imponert over den allsidige dansken i treningskampen mot Raufoss.

- Jeg synes han var god, spesielt i 2. omgang. Det er kort tid til overgangsvinduet stenger, og jeg føler meg trygg på at Thobias kan bidra.

Gode referanser

Skovgaard har ikke spilt fotball på noen måneder, men spilte universitetsfotball i USA i fjor. Tidligere har han spilt under Ståle Solbakken i FC København, senere i KB Køge og Akademisk BK på nivå 2 i Danmark. 23-åringen har også fått med seg landskamper på U18- og U19-nivå i tillegg til en A-landslagssamling under Morten Olsen.

- Han har over 50 kamper på nivå to i Danmark, som er på et høyere nivå enn vi er nå. Jeg har fått gode referanser på han gjennom assistenten til Ståle Solbakken, som kjenner godt til han. Han mener Thobias skal være mer enn god nok for dette nivået når han kommer i topp fysisk form, sier Bergersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00