Kevin Knappen sendte laget sitt ut i en meget offensiv 4-2-4-lignende formasjon og fikk uttelling. Et svakt Brattvåg-lag ble totalt avkledd og taklet den offensive innstillingen dårlig, når både Christopher Mbamba og Valentin Blaka assisterte spissparet Ivar Sollie Rønning og Saihou Jagne med bravur.

Jagne-brasse

Etter hvert kom uttellingen. Brattvåg-forsvaret må gi retur på et skudd fra Mbamba, og da benytter Jagne anledningen til å brassesparke ballen i mål på lekkert vis etter 23 minuttet.

HamKam-dominansen var enorm, og grønnbuksene så seg aldri tilbake.

Til pause burde de ledet med flere mål, men etter 45 minutter var stillingen 1-0.

Jevne Hagen fra 40 meter

Tilskuerne hadde knapt rukket å sette seg igjen etter pausen før Truls Jevne Hagen gikk for gull fra nærmere 40 meter og traff blink. Ballen gikk i en vakker bue over keeper og i mål, til 2-0 for HamKam.

- Jeg er ikke sikker på hvor lang avstand der er, også ser jeg ikke andre alternativer og går for skudd. Jeg hadde et mål mot Sarpsborg i 2007 som kanskje er i nærheten, men dette er kanskje det beste jeg har scoret, sier Truls Jevne Hagen.

Og når Ivar Sollie Rønning ble felt inne i 16-meteren minutter senere, fikk Franck Semou anledning til å sette spikeren i kista.

Den anledningen grep han med begge hender, da han plasserte ballen kontrollert til venstre for Brattvåg-keeper Per Espen Thorsen.

Leliuga-innhopp

Rytis Leliuga kom inn for en skadet Saihou Jagne etter ca 70 minutter, og det tok ikke lang tid før kantspilleren markerte seg. På en av sine første innvolveringer scoret han 4-0 for HamKam, slik at festsifrene var et faktum mot tannløse Brattvåg.

Målkåte HamKam-gutter ga seg ikke der, og når Christopher Mbamba toppet en strålende kamp med å løfte ballen i mål fra kanten av 16-meteren og i mål, var ydmykelsen komplett.

Kampen endte 5-0 til HamKam, som dermed sikret tre viktige poeng.

- Vi ligger mer riktig, får gunstige brudd også føler jeg spillet flyter bedre. Vi er vanskelige å trenge igjennom synes jeg. Rett og slett overkjøring i dag. Det er ett lag på banen, sier Jevne Hagen. 

HamKam (4-4-2):

Lars Jendal - Truls Jevne Hagen, Marius Bratberg Lund, Francois Yabre, John Anders Rise - Christopher Mbamba, Franck Semou, Simen Nordli, Valentin Blaka - Ivar Sollie Rønning, Saihou Jagne

Benken: Emil Holst, Henrik Lehne Olsen, Emil Dahle, Mathias Pedersen Aasand, Mikkel Gran Frankmo, Rytis Leliuga.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00