• GOD OPPLEVELSE: Kevin Knappen mener poengdelingen i første serierunde var en god opplevelse for HamKam.
    FOTO: Fredrik Olastuen

Ull/Kisa - HamKam 1-1:

HamKam tok ledelsen midtveis i andreomgangen ved Kristian Lønstad Onsrud, men kun seks minutter senere var lagene like langt.

Måten baklengsmålet kom på, irriterer Knappen noe.

Den er for enkel, men spør du Skogheim om vårt mål så sier nok han at også den er for enkel, sier Knappen til HA-sporten.

Fornøyd med peong

På spørsmål om hvor ergerlig det var at baklengsmålet kom minutter etter ledermålet, svarer han:

- Da var vi inne i en god periode, føler jeg. Vi tok over kampen igjen, klarte å roe ned, men så kom det en overgang vi bommet på, og det er litt unødvendig, forteller Knappen.

Han er imidlertid godt fornøyd med å ha fått med seg ett poeng i serieåpningen mot et sterkt hjemmelag.

Jeg er fornøyd med poeng borte. De er et sterkt hjemmelag, og vi vet de har en sterk stall som er tippet langt oppe på tabellen av de fleste. Vi kommer godt fra det. Jeg synes vi er meget gode i første omgang, og da er vi det klart beste laget.

«Knappen» bedre enn oss

At HamKam var det beste laget i første omgang, er også Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim enig i.

Jeg sitter igjen med ett poeng. Jeg synes det er en rettferdig fordeling av poengene. De var «Knappen» bedre enn oss i første omgang, og så er vi knappet bedre enn dem i andre omgang, gliser Skogheim.

- Men det er jevnt. Vi skaper noen store sjanser etter 1-1, og de hadde noen i første omgang de kunne scoret på, forklarer den tidligere HamKam-treneren.

Han har troen på at grønnbuksene kan komme til å få en meget god sesong i comebacket på nivå to i norsk fotball.

- Det er et velorganisert, fysisk lag som spiller direkte fotball og vil ha ballen opp på topp raskest mulig. Det visste vi. Det man kan løse det med fikk ikke vi ordentlig til i dag. HamKam kommer til å bite seg godt i fra seg i år hvis de får til det spillet hele tiden. Da er de vanskelige å spille mot, sier Skogheim.

Kevin Knappen mener det er mye positivt å ta med seg fra seriepremieren.

Han er også sikker på at poengdelingen ga en god opplevelse til alle spillerne.

- Vi tar med oss ett poeng og en positiv opplevelse. Vi møter som sagt et sterkt lag, som ikke står tilbake for noen. Vi har spillere som har den kvaliteten som skal til på dette nivået, og det viser vi og vi kan slå alle. Vi vet også at vi kan tape mot alle, forteller Knappen.

Meget god første omgang

HamKam virket ikke spesielt nervøse fra start, og turte å trille mye ball de første minuttene.

Etter fire minutter fikk også Abubakar Ibrahim en brukbar mulighet på kanten av sekstenmeteren. Skuddet gikk imidlertid en meter til side for vertenes mål. 

Fem minutter senere fikk grønnbuksene nok en brukbar sjanse. 

Bolkan Nordli ble frispilt på 18 meter. Han fikk stå helt upresset og lade skuddfoten, men skuddet ble for svakt og Stefan Hagerup reddet enkelt. 

Etter 16 minutter fikk Kristian Lønstad Onsrud en meget stor sjanse. Midtbanespilleren danset seg forbi fire Ull/Kisa-spillere og kom alene med Hagerup. Avslutningen gikk imidlertid himmelhøyt over målet. 

Med et par minutter igjen av førsteomgangen fikk Kamma nok en god mulighet, denne gang på corner.

Petter Vaagan Moen la en presis corner inn i boksen, hvor enten Jacob Egeris eller Ivar Sollie Rønning var høyest på den, men headingen gikk en halvmeter til side for målet. 

Rotet vekk ledelsen

Vertene gikk respektløst til verks i andre omgang, og etter to minutter fikk de en gigantsjanse.

Emmanuel Troudart knuste en HamKam-spiller i lufta og fikk til en meget god heading. Lukasz Jarosinski ønsket imidlertid ikke at Kamma skulle havne under, og vartet opp med et tigersprang i verdensklasse og fikk dyttet vekk ballen. 

15 minutter inn i andre omgang fikk Lønstad Insrud revansjen sin, etter gigantmissen i første omgang. 

Midtbanespilleren fikk ballen på sekstenmeteren, fintet vekk en Ull/Kisa-spiller, før han hamret ballen ned bak Hagerup og sørget for 0-1 til Kamma. 

Grønnbuksene klarte ikke å beholde ledelsen i mange minuttene. 

Nicolay Tveten Solberg kranglet med seg ballen inne i HamKams sekstenmeter, og tuppet ballen forbi Jarosinski og sørget for 1-1 etter 66 minutter.

Flere scoringer ble det ikke, og dermed ble det ett poeng i serieåpningen på Kamma.  

HamKams lag (4-2-3-1):

Lukasz Jarosinski - Nicholas Mickelson, Jacob Egeris, Orri Sigurdur Omarsson, Ruben Alegre - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Abubakar Iliyu Ibrahim, Petter Vaagan Moen, Simen Bolkan Nordli - Ivar Sollie Rønning

Benken: Marco Priis Jørgensen, Lars Brotangen, Truls Jevne Hagen, Ole Erik Midtskogen, Aron Leonard Dønnum, Johnny Per Buduson, Peder Nersveen

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00