Daglig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad, kommenterer avtalen slik:

- Dette er en fornuftig avtale når vi først kom i denne situasjonen. Jeg håper dette gagner fotballen. Intensjonen er at vi også skal være gode på gjennomføringen. Dette er noe vi skal gjøre i fellesskap, og det er delt ansvar når det gjelder gjennomføring, sier Ingelstad.

Pressemeldingen

Her er pressmeldingen, som er signert av Hans Ødegård og Stein Arne Ingelstad:

"I forbindelse med Kevin Knappens fristillelse fra Brumunddal Fotball for å tiltre som hovedtrener for HamKam Fotball, ble det forhandlet frem en avtale mellom klubbene. Avtalen er todelt - hvor den kommersielle delen ivaretar det økonomiske, og en samarbeidsdel hvor det sportslige er hovedfokus.

Denne saken har utløst mye følelser fra fotballinteresserte på begge sider av kommunegrensa, noe som er forståelig, og på mange måter gledelig. Dette engasjementet gir en tydelig indikasjon på at fotball på Hedemarken engasjerer, og at folk bryr seg.

Til grunn for avtalen ligger en erkjennelse av at Kevin Knappen uansett ikke ønsket å fullføre sin kontrakt med Brumunddal Fotball som løp ut sesongen 2016, men ønsket å tiltre en lenger kontrakt som hovedtrener i HamKam Fotball. Klubbene kom derfor frem til en enighet som gir Brumunddal Fotball en økonomisk kompensasjon som er regulert i den kommersielle delen av avtalen, samt en samarbeidsdel som forplikter klubbene gjensidig i forhold til å bidra til å utvikle den enkelte klubb, og fotballen på Hedemarken i riktig og ønsket retning.

Den kommersielle delen av avtalen utgjør ca. NOK 100 000,- for Brumunddal Fotball totalt sett.

Samarbeidsdelen

Samarbeidsdelen av avtalen oppsummeres som følger:

Klubbene skal i fellesskap gjennomføre minimum 4 trenerforum pr sesong. De respektive klubbenes hovedtrenere skal sammen med Ståle Solbakken være ansvarlig for det faglige, og klubbenes administrasjon har ansvaret for det praktiske. Klubbene skal i fellesskap sørge for god kommunikasjon ved spilleroverganger mellom klubbene. HamKam Fotball skal legge til rette for hospitering når dette er ønskelig og formålstjenlig for klubbene. De respektive klubbenes hovedtrenere har ansvaret for en god kommunikasjon, og jevnlig kontakt for evaluering av hvilke spillere som skal delta – og for hvilken periode. Klubbene har muligheten til å delta med sine respektive samarbeidspartnere i forbindelse med den andre klubbens markedsaktivitet der hvor dette er formålstjenlig. Klubbene skal ha «åpne kanaler» i forbindelse med arbeidet med den eksterne spillerlogistikken. Klubbene kan nyttiggjøre seg av hverandres nettverk i dette arbeidet. Brumunddal Fotball og HamKam Fotball er videre enig om å samarbeide på andre områder der hvor partene i felleskap ser mulighet for å styrke klubbene, og fotballen på Hedemarken.

 

Partene ønsker videre å presisere at på tross av en spesiell og vanskelig situasjon, er begge klubber tilfredse med at man gjennom en ryddig og profesjonell prosess kom frem til en avtale alle parter kan leve med, og som samtidig forplikter i forhold til å utvikle den lokale fotballen i positiv retning."

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.