• TRIVES: Kristoffer Hagen liker sin nye rolle som midtstopper i 3-5-2. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Til helga serieåpner HamKam borte mot Rødde.

Lørdag ettermiddag møtte de Lyn i generalprøven på Briskeby.

- I første omgang er vi soleklart bedre enn dem. Vi er en god del bedre enn dem etter pause også, men da skaper vi ikke like mye, selv om vi nok burde scoret ett eller to da også, oppsummerer Kristoffer Hagen etter 1-1-kampen.

- Vi skulle gjerne ha vunnet for å komme inn i en vinnerstim. Jeg føler likevel at vi er i ferd med å finne god form og bra spill, sier Hagen.

Midtstopper Hagen

Kristoffer Hagen er vokst opp i HamKam som midtbanespiller, men denne forsesongen har han ofte figurert som den sentrale stopperen i HamKams nye trebackslinje.

Også generalprøven mot Lyn ble brukt til å terpe inn 3-5-2-formasjonen med Hagen som general i midten bak.

At de dype løpene og målsjansene blir færre, plager ikke den omskolerte 24-åringen.

- Jeg får veldig mye ball i den posisjonen, og det er bra for meg. Jeg trives veldig godt. Det er en ny og spennende rolle der jeg er en sentral del i laget. Det synes jeg er moro, sier Hamar-gutten.

- Jeg har aldri spilt i 3-5-2 før, men det er en ganske spennende formasjon. Man har mange muligheter til å variere, men det skal jeg ikke røpe altfor mye om. Det får motstanderlagene kjenne på utover sesongen, smiler han lurt.

Keepertabbe og Holt-goal

Stoppersjefen kunne ikke hindre at Lyn tok ledelsen i generalprøven på Briskeby. Keeper Emil Holst fant roen med ballen i beina og forærte Oslo vest-laget en tidlig 1-0-ledelse.

Etter en halvtime, og etter en rekke store, brente HamKam-sjanser, kom endelig svaret fra grønnbuksene. Marius Holt banket inn 1-1 etter herlige kombinasjoner. 

HamKam var gode før hvilen, men etter pause ble målsjansene mer sjeldne. Generalprøven endte dermed 1-1.

Neste helg serieåpner HamKam borte mot Rødde. Kristoffer Hagen, som opplevde et fryktelig tungt fotballår i fjor, tror den kampen kan bli starten på noe hyggelig for HamKam-fansen.

- Jeg tror det her skal bli en morsom sesong for alle som har trua på HamKam, sier han.

HamKams lag (3-5-2): Emil Holst - Syver Karlsen, Kristoffer Hagen, Tobias Ødegård - Christoffer Mbamba, Fredrik Sjølstad (Thiago Andrade), Truls Jevne Hagen, Adnan Haidar, John Anders Rise - Kristian Eriksen (Mikkel Frankmo), Marius Holt (Henrik Lehne Olsen).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.