Norge G18 - Finland G18 4-0

- Dette er vanskelig å sette ord på. En helt surrealistisk opplevelse, sier Simen Bolkan Nordli.

Landslagsdebut

Det norske G18-landslaget er i Barcelona for å spille kamper som en forberedelse til eliterundene i EM-kvalifiseringen. 

Simen Bolkan Nordli er tatt ut for første gang. HamKams offensive bidragsyter kom inn som innbytter og satte fyr på et norskt lag mot Finland.

Han ble byttet inn etter 58 minutter, og presenterte seg for landslagsledelsen med å score 1-0 for Norge bare seks minutter etterpå.

- Det startet med kombinasjonsspill langs kanten før jeg dro meg innover til kanten av 16-meteren. Der fikk jeg til en bra avslutning og curlet ballen i det lengste hjørnet, beskriver han.

1999-modellen nøyde seg ikke med det. Da Norge doblet til 2-0 etter 75 minutter, var det nemlig Bolkan Nordli som var nest sist på ballen. Fire minutter senere noterte han seg for sin andre målgivende pasning, da Kristoffer Velde scoret 3-0 for Norge. Landslagsdebuten var ikke fullkommen før den tredje målgivende pasningen var et faktum, da Bolkan Nordli serverte Hugo Vetlesen til 4-0.

- Én målgivende kom etter et hardt innlegg på første stolpe. Nummer to kom også etter innlegg, den gangen helt på bakerste stolpe. Den tredje må regnes som en keepertabbe fordi Finland-keeperen slapp ballen mellom beina, men det var jeg som spilte gjennom til målscoreren, sier han.

Med én scoring og tre målgivende pasninger på en halvtime, kunne Kamma-spilleren knapt drømt om en bedre landslagsdebut.

Stolt som en hane

Han var stolt etter kampen.

- Dette er ekstremt stort for meg og betyr vanvittig mye. Det å få spille med flagget på brystet gjør meg stolt, akkurat som når jeg trer på meg HamKam-trøya, sier unggutter.

Etter nyttår skal G18-landslaget spille eliterunder i EM-kvalifiseringen. Der håper Ottestad-gutten å kunne bidra.

- Jeg har helt klart et mål om å bli tatt ut til å spille de kampene. Det hadde vært moro å få bidra der, sier Simen Bolkan Nordli.

Nicholas Mickelson har vært fast inventar på G18-landslaget i lang tid allerede. Han spilte 90 minutter mot Finland onsdag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00