– Man svarer når Ståle ringer, sier dansken. 27-åringen signerte fredag ved 14.30-tiden en kontrakt som gjør ham til HamKam-spiller ut sesongen.

Det er det slettes ikke sikkert han hadde gjort uten å bli kontaktet av FC Københavns trener.

– Ståle er viktig

– Han er respektert og anerkjent, og man lytter selvsagt til det han har å si. Det låt positivt og spennende, og endte med at jeg signerte for HamKam.

Solbakken har bidratt aktivt gjennom sitt nettverk i Danmark.

Kevin Knappen legger ikke skjul på at FCK-treneren betyr mye.

– Ståle er viktig for oss med tanke på researchen som gjøres i Danmark, men også gjennom å legge fram HamKams ambisjoner og visjoner, sier han.

Sammenligner med legende

Egeris har stort sett bare operert som midtstopper. I HamKam skal han spille på midtbanen.

Solbakken mener nysigneringen av minner om Peter Sørensen i sin tid. Sørensen ble hentet som midtbanespiller, men det viste seg raskt at den store dansken slet med tempoet. Han endte til slutt opp som Tippeligaens beste midtstopper og HamKams store kaptein.

– Jeg har snakket med trenere som har hatt ham. De sier han løper bra og at han har spilt defensiv midtbane i en del kamper også. Og så må vi huske på at han kommer fra nivå en og to i Danmark. Det er ikke mer enn et år siden han kom inn for Viborg mot FC København. Han kan nok også være en type som bidrar i garderoben også. Han er en profesjonell type, sier Solbakken til HA-sporten.

Første gang utenlands

Egeris var klubbløs etter å ha brutt kontrakten med Velje Boldklubb fra nivå to 14. juni. Da hadde han vært i klubben i én sesong og spilt 28 kamper.

Den 1,85 cm høye spilleren står bokført med 32 kamper i den danske toppdivisjonen Superligaen, og har masse erfaring fra nivå to i Danmark. Han har vært innom Lyngby, FC Nordsjælland og Viborg FF før han kom til Velje.

Egeris innrømmer at han ikke vet all verden om verken HamKam eller Norge.

– Dette er min første utenlandsklubb, og jeg kjenner ikke klubben eller landet så godt. Det blir spennende, og jeg gleder meg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.