Det er gode nyheter for Kent Bergersen, som har savnet sine hurtige spisser i sesongstarten.

Både Saihou Jagne og Valentin Blaka har slitt med lyskeproblemer og har gått glipp av de tre første serierundene, men begge to er nå tilbake i trening.

Blaka gjennomførte tirsdag nok en full økt, og han mener selv han er i god rute mot toppformen, og han håper han takler intensive treningsøkter.

– Jeg har slitt med en irritasjon i lysken, men nå er jeg i utgangspunktet klar igjen, forteller han.

Selv om han ikke har fått trent som han skal de siste ukene, føler han formen ikke er så ille.

– Formen føles ganske bra. Jeg har jobbet godt de gangene jeg har vært på Espern, og jeg har fått pustet ordentlig der. Så formen føles bra, sier han.

Håper på spilletid

Han gleder seg til å kunne være med i kamp igjen, med HamKam-logoen på brystet.

– Det har vært ganske kjedelig å se på gutta har spilt kamper og trent, mens jeg har vært på sidelinjen. Det er kjedelig å ikke føle at jeg kan bidra noe, sier han.

Går alt etter planen, er Blaka klar for å kunne bidra til helgens storkamp mot Elverum, som fort kan bli en slags skjebnekamp for HamKam.

Blir det tap, er det sju poeng opp til rivalene fra byen ved Glommas bredder.

– Det blir fort en skjebnekamp, ja. Sju poeng hadde vært mye, og det hadde ikke vært bra for oss. Men jeg tror vi skal bite bra fra oss og ta med tre poeng, smiler han, og forteller at han tror han får være med mot Elverum.

– Jeg regner med at jeg er med der. Det er kanskje for tidlig til at jeg er med i startelleveren, men vi får vente og se, sier han.

Savnet bakromsspisser

Blaka mener selv at laget har manglet en spillertype som han selv og Jagne. Noen som kan true bakrom i samarbeid med Ivar Solli Rønning.

Også Jagne har trent med ball de siste dagene, men det er mer tvilsomt om han rekker helgens oppgjør, forteller både spissen selv og Bergersen til HA-sporten.

– Jeg klarer ikke å spurte for fullt ennå, for jeg har fortsatt litt føling bak i låret, sier Jagne.

Bergersen er heller ikke sikker på status for Jagne.

– Han trente alternativt tirsdag, og vi vil ikke ta noen sjanser med ham, ettersom han ikke er 100 prosent, forklarer Bergersen.

Jagne selv håper han blir klar.

– Jeg har veldig lyst til å spille.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.