LILLESTRØM: Frode Grodås skjelte ut Arnar Førsund for unfair spill i pausen. Etter kampen mente Tom Nordlie at Førsund skulle vært vist ut for et slag mot Occean.

Selv trekker HamKams og banens beste spiller Arnar Førsund bare på skuldrene etter det knalltøffe oppgjøret på Åråsen, hvor HamKam fikk med seg et verdifullt bortepoeng.
- De får mene hva de vil. Jeg synes ikke jeg skulle vært utvist, sier Førsund.

To situasjoner
Det var en episode i hver omgang med Førsund innblandet, som fikk sinnet i kok hos både laglederbenken til LSK og hjemmepublikumet.

Etter en duell mellom Førsund og LSK-spiss Olivier Occean, langet Kamma-stopperen tydelig forbannet ut mot LSK-spissen. Men det så ikke ut som han traff.
- Førsund hadde flaks med at dommeren ikke så han. Jeg er ikke ute etter Førsund, men han kunne blitt utvist, sier Nordlie til HA-sporten.
- Occean ga meg en unødvendig albue. Jeg bare dyttet ham unna meg etterpå, forklarer Førsund.
I andre omgang gikk han vel tøft til mot Espen Søgård i en luftduell, hvor begge ble liggende etterpå.
Noen mente at også det var en utvisningssituasjon.
- Jeg gikk inn litt sent, men jeg gjorde det ikke bevisst. Jeg er da ikke så dum at jeg vil påføre meg selv en hjernerystelse, sier Førsund, som selv fikk den verste smellen i tillegg til gult kort for den situasjonen.

Vant duellene
I tillegg var Førsund tøff og god i de fleste andre duellene på Åråsen også. Både Arild Sundgot og Olivier Occean, som begge scoret på hodet i forrige hjemmekamp mot Viking, kom til kort mot Førsunds aggressive og tøffe stopperspill.

- Jeg liker å krige. Det er moro med slike kamper, sier Førsund, som er enig i at dette kanskje var hans beste kamp i HamKam-trøya.
- Defensivt var det nok det, men jeg føler jeg var med mer framover mot Strømsgodset, sier Førsund.
Men da gikk det galt helt på slutten da unggutten felte Mattias Andersson på utsiden av 16-meteren. Men dommeren blåste straffe. Og slik tapte HamKam to poeng.
- Vi var tryggere bak nå. Det er bra med ett poeng her, men vi har mer å gå på framover, sier Førsund, som bare ler av at han hisset på seg LSK-trenerne.
- De har vel egentlig nok å tenke på i forhold til sitt eget lag, men når de likevel bryr seg, tar jeg det som et tegn på at jeg må ha gjort noe riktig også.

- God i 90 minutter
Og ganske riktig. Førsund får klapp på skulderen av sin egen sjef:

- Nå var han endelig påskrudd fra før kampen og gjennom 90 minutter. Det er slik jeg vil han skal være. Tøff og god, sier Erlandsen, som ikke så noe som skulle tilsi rødt kort for stopperen sin.
- Vi skal selvsagt spille fair, men jeg så ikke noe som kvalifiserte til rødt kort, sier Erlandsen.
Førsund har tidligere levert gode prestasjoner, men hatt en tendens til å ødelegge helhetsinntrykket med noen slurvefeil.
I går gjennomførte han med stil.
- Det er nok spillestilen min som gjør at jeg kan se litt ukonsentrert ut. Og jeg hadde en litt dårlig periode her etter at jeg følte meg i veldig god form i vinter. Men nå går det bedre igjen, sier Førsund.

Abiodun kunne avgjort
Det gjorde det for HamKam som lag også i går. Det var ikke noe blendende spill, men det var solid defensivt. Og Lillestrøm skapte få sjanser mot et godt organisert HamKam.

- I denne kampen så vi ut som et fotballag igjen. Vi sto opp som voksne mannfolk, men det er klart vi har mer å gå på offensivt. Vi fikk blant annet ikke flyttet opp kantspillet vårt, oppsummerte Arne Erlandsen.
Oluwasegun Abiodun var også positiv i går. Nigerianeren fikk sjansen fra start. Og viste seg som et meget verdifullt oppspillspunkt.
Abiodun var sterk nok til å holde på ballen slik at HamKam fikk flyttet opp laget, men han holdt også på å avgjøre kampen på egen hånd da han vendte opp og rykket fra Steinar Pedersen i andre omgang.
Da så vi at han fortsatt har råskapen i seg.
Den kan bli viktig for HamKam framover.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.