Hamar
HamKam-spillerne vet naturligvis at det sportslige og det økonomiske påvirker hverandre i fotball. De vet at jo høyere opp på tabellen laget kommer dess mer bonuskroner kan klubben kvittere ut; penger som er viktige i kampen om å få fornyet lisens.
For Vegar Bjerke er ikke dette noen ny situasjon. Han er inne i sin 17. A-lagssesong, har i årenes løp hatt 146 forskjellige lagkamerater og vært med på åtte opp- eller nedrykk.
- Vi vet jo at det økonomiske betyr mye for det sportslige og omvendt, og det er jo kjedelig at det ikke er en økonomisk trygghet i bunnen, men vi som er i HamKam er jo innforstått med situasjonen. Klubben har ikke millioner på bok, men for oss spillere er det viktigst å ha fokus på det vi kan gjøre noe med, og det er først og fremst det sportslige, sier Vegar Bjerke.

Gir alt uansett

- Betyr det at dere gir enda mer i hver kamp nå i serieinnspurten?
- Uansett økonomi gir jeg alt på banen. Jeg går alltid på banen for å yte maksimalt, og slik er det med de andre også.
- Skulle vi ikke greie å vinne, skyldes det ikke at vi ikke bryr oss eller vil. Fotball er en sammensatt øvelse, og kampene lever sitt eget liv. Vi gjør alt vi kan for å komme så høyt på tabellen som mulig. Det gjør vi hele tiden, men vi har motstandere ute på banen også, sier Bjerke.

Ny kontrakt?

34-åringen har vært en trofast tjener på Briskeby siden han debuterte mot Start 31. august 1997. Hva det blir til neste sesong, er ennå ikke klart, men det som er klart, er at Bjerkes kontrakt går ut etter inneværende sesong.
- Jeg skal snakke med HamKam-ledelsen i neste uke, så får vi se hva som skjer, sier han.
Uansett ser Bjerke, som nå studerer osteopati, for seg et langt liv i fotballen. Han er godt i gang med trenerutdanning, og har foreløpig tatt UEFA B-lisensen.

HamKams juniorer

Han ser for seg mer trenerutdanning, og har allerede opplevd suksess fra sidelinja. Sammen med Chris Twiddy har han trent HamKams juniorlag, som onsdag sikret opprykk til interkretsserien.
- Det kan være veldig bra for klubben, sier Bjerke, som vil gjøre det han kan for at sesongen skal ende best mulig for A-laget. Den første oppgaven har HamKam borte mot Ull/Kisa i morgen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00