Raufoss - HamKam 2-3 (0-1)

HamKam var det beste laget fra start i oppgjøret mot nyopprykkede Raufoss mandag. Kamma skapte flere sjanser i den første halvdelen av førsteomgang, og etter 19 minutter gikk bortelaget opp i ledelsen. Simen Nordli spilte ballen fram til Ivar Sollie Rønning, som satte kula i lengste hjørne bak Raufoss-keeperen. 

Ny skade

Etter 26 minutter måtte Saihou Jagne (CH) gi seg med det en kranglete hamstring. Det er dårlig nytt for en allerede skadeplaget HamKam-stall. Inn for Jagne kom den danske prøvespilleren Thobias Skovgaard.

- Jeg håper vi rakk å ta ut CH tidlig nok, slik at kjenningen på baksiden av låret ikke rakk å bli en strekk, sier HamKam-trener Kent Bergersen.

Etter HamKam-scoringen tok Raufoss over føringen i kampen. Hjemmelaget skapte et par brukbare sjanser utover i omgangen, men HamKam sto imot. Dermed kunne gjestene gå til pause med en 1-0-ledelse.

- Vi forsvarer oss veldig bra og gjennomfører en solid omgang, både offensivt og defensivt, sier Truls Jevne Hagen.

Pangstart på 2. omgang

Etter pause trodde omtrent samtlige fremmøtte tilskuere at Raufoss vill komme ut i og ta tak i kampen. Men det var det HamKam som gjorde. Grønnbuksene gikk rett i strupen på vertene, og bare ti minutter ut i andreomgang hadde HamKam scoret ytterliggere to ganger.

Først var det Emil Dahle som fikk ballen inne i 16-meteren til Raufoss, og satte inn 2-0 i comebacket.

Like etter var Dahle servitør. Etter flott spill fikk Dahle gitt ballen videre til John Anders Rise, som satte ballen opp i nettaket. Dermed sto det 3-0 til HamKam.

- Gutta viste hva som bort i dette laget, det var flotte scoringer, sier Bergersen.

Utagbar redusering

Etter 73 minutter reduserte imidlertid Raufoss. Marcos Krug fikk kjempetreff fra rundt 16-meter, og klinket ballen i mål, bak en sjanseløs Emil Holst.

Rett før slutt fikk Raufoss straffespark, etter at Rocky Lekaj ble felt av Francois Yabré inne i HamKams 16-meter. Lekaj tok straffen selv og scorte, selv om Emil Holst var etter ballen. 

Selv om Raufoss presset Kamma på slutten, holdt bortelaget unna og vant 3-2 mot 1. divisjonslaget. 

- Det var en veldig solid gjennomføring av oss, sier en godt fornøyd Jevne Hagen.

- Jeg er veldig fornøyd. Dette var moro å se og det viser nivået vi kan og bør være på, sier Bergersen.

HamKams lag (4-2-3-1): Emil Holst - Truls Jevne Hagen, Marius Bratberg Lund, François Yabré, John Anders Rise - Henrik Lehne Olsen, Franck Semou - Simen Bolkan Nordli, Ivar Soille Rønning, Emil Dahle - Saihou Jagne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.