Skeid - HamKam 4-0:

Skeid tok kommandoen fra start, og tok fortjent ledelsen etter et drøyt kvarter. På defensiv dødball.

Så i andre omgang scoret Skeid to mål til på dødball, før spikeren i kista ble satt like før slutt.

Det irriterer Petter Vaagan Moen, som hadde flere gode muligheter til å score i løpet av kampen.

- Vi gjør en middels dårlig fotballkamp. De scorer vel på nesten alt, og de scorer på dødball, som vi har snakket om hele uka, at det er der vi må være på. Vi har trent på det, og så er det det de scorer på, sier Vaagan Moen.

- Fikk smellen

Han mener Kamma gjør en middels dårlig kamp, men at 4-0 ikke gir et riktig bilde av kampen.

Skeid scoret på de fleste sjansene de hadde, mens Jarosinski hadde et par redninger i andre omgang.

- Men vi gjør en for dårlig kamp. Da straffer det seg. Det har ikke straffet seg på de middels kampene vi har hatt før i år, men i dag fikk vi smellen. Det er fortjent. Det er bare å snu det, forteller Vaagan Moen.

Han mener det er fryktelig irriterende og unødvendig at det er på defensive dødballer det glipper på, spesielt ettersom det er på dødballer Kamma har vært gode så langt denne sesongen.

Nå håper han laget tar læring av nederlaget.

- Sånn er fotball. Skal vi gå gjennom en sesong, så taper vi kamper. Nå kom tapet, og det med et smell, men det er nå vi må vise hva vi står for, sier han.

- Blir maltraktert

HamKam-trener Kevin Knappen ville ikke grave seg ned etter kampen. Han mener det var flere lyspunkter.

Jeg synes det er helt utrolig. Jeg synes vi gjør en bra kamp mellom sekstenmeterne, men blir maltraktert på dødballer defensivt, som vi har vært så gode på. De har fire mål på fire avslutninger, og jeg vet ikke hvor mange vi har, men det er mange. Den ville ikke inn, sier Knappen.

Han irriterer seg imidlertid over baklengsmålene. 

- Alle er enkle, og det blir følgefeil. Vi har vært bra på det tidligere, og vi tar tak i det. Det er en rar kamp. Det speiler ikke sjansestatistikken, men sånn er det, forteller Knappen, som ikke plages av de misbrukte sjansene offensivt.

Kamma hadde flere kvalifiserte målsjanser, og det er nesten utrolig at de ikke fikk ballen i mål.

- Det er nok tilfeldig, vi har scoret før. Noen kamper er det sånn at vi kunne spilt til i morgen uten å score. 

Tidlig Skeid-ledelse

Skeid tok kommandoen fra start i den første omgangen, og skapte flere gode sjanser.

Og allerede etter 14 minutter tok vertene ledelsen, etter en dødball. Mansour Gueve fikk en enkel jobb med å sette en retur fra Lukasz Jarosinski i det åpne målet.

Kamma hevet seg etter hvert utover i omgangen, og kunne fort ha utliknet.

Nærmest var Petter Vaagan Moen med en heading fra åtte meter, men ballen smalt i tverrliggeren. 

Grønnbuksene var altfor upresise i den første omgangen, og slet med å spille seg til noe særlig med målsjanser, mot et godt organisert Skeid-lag. 

Kamma var ikke våkne fra start i den andre omgangen, og allerede etter ett minutts spill doblet de ledelsen.

Ørjan Hopen slo et innoverskrudd frispark nære midtstreken, og ballen gikk forbi alt og alle og inn i det lengste hjørnet.

Knust

Kamma var nære redusering fem minutter senere, etter frispark fra Vaagan Moen, men forsøket smalt i krysset og ut.

Og da gikk det som det ofte gjør. Skeid økte ledelsen på corner like etter.

Mansour Gueye headet inn sin andre scoring for kvelden. 

Og med 20 minutter igjen av kampen satte Hassan Yusuf den endelige spikeren i kista, i det han pirket ballen forbi Jarosinski, etter meget slett forsvarsspill. 

Kamma forsøkte å komme tilbake i kampen, men var meget upresise i det de foretok seg, og Skeid hadde få problemer med å forsvare seg.

Ti minutter før slutt fikk Alegre til et meget godt skudd fra sekstenmeteren, men Lysgård i Skeid-målet fikk såvidt vippet ballen over målet. 

Flere mål ble det ikke, og sesongens første tap for Kamma er et faktum. 

HamKams lag (4-2-3-1): 

Lukasz Jarosinski - Nico Mickelson, Francois Yabre, Ruben Alegre, Juan Manuel Cordero - Markus Solbakken, Franck Semou - Truls Jevne Hagen, Petter Vaagan Moen, Ole Erik Midtskogen - Ivar Sollie Rønning.

Benken: 

Lars Jendal, Mathias Pedersen Aasand, John Anders Rise, Valentin Blaka, Kevin Beugre, Marius Bratberg Lund, Mikkel Gran Frankmo

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.