Lukasz Jarosinski står fram som en klassesignering av HamKam. Nå har de endelig fått den målvakten de sårt har savnet.

Her kan du høydepunktene fra kampen mellom HamKam og Raufoss på Briskeby.

Det har vært flere gode keeper i HamKam opp gjennom årene. Tore Antonsen gjorde seg selv legendarisk med fantomkampen mot England 9. september 1981, men han reddet mange poeng på Briskeby også.

Her kan du lese en full kamprapport og se hva HA ga HamKam-spillerne på børsen.

Einar Rossbach er et annet navn. Han var helt der oppe på landslagsnivå, men konkurrerte med Erik Thorstvedt.

I 2005 hadde vi gleden av å se panteraktige Eddie Gustafsson med de lange armene på Briskeby. Han reddet mye for Ståle Solbakkens lag da. Svensken med ti landskamper er den beste keeperen som har akslet HamKam-trøya dette årtusenet.

 Keepere har rykte på seg for å være litt gale. Lukasz Jarosinski (28) er ikke noe unntak. Les intervjuet HA hadde med ham før sesongen.

Siden han er det bare Ivar Rønningen som har vært i nærheten av det nivået.

God i hver kamp

Men nå har vi altså gleden av å se polakken Lukasz Jarosinski. Og da ser vi hvor viktig det er å ha en klassekeeper som gjør de viktige matchvinnerredningene.

Han har faktisk vært god i alle sju kampene til nå. Allerede i første serierunde viste han hva som bodde i ham da han holdt unna for Askers press med flere solide redninger i første omgang.

Les også: Trener Kevin Knappen var meget godt fornøyd med gjennomføringen.

Og slik har det fortsatt.

Han toppet det hele i 0-0-kampen mot Kjelsås med det som fort blir årets redning i denne divisjonen.

Mot Raufoss var han igjen god å ha da bortelaget yppet seg.

Høyrehåndsredningen hvor han så vidt får fistet ballen over ti minutter før slutt, var det igjen høy klasse over.

I tillegg til disse feberredningene, er Jarosinski uvanlig sterk i feltet. Han er aldri i tvil. Han bare hopper opp og enten fanger ballen sikkert, eller så bokser han den greit ut av farlig område. Det må være behagelig for forsvarsspillerne å ha en slik keeper.

Vinner når de scorer

Truls Jevne Hagen fikk utmerkelsen som HamKams beste etter en god kamp, men Jarosinski gikk utenpå alle igjen denne søndag ettermiddagen.

Og når HamKam holder nullen, så vinner de som regel. For de scorer jo mål.

Den nye keeper-helten har tidligere uttalt at han holder eliteseriestandard. Les det intervjuet her.

Endelig satt den for Petter Vaagan Moen. Og Ivar Sollie Rønning fortsetter som en toppscorer skal med å putte ballen i mål når sjansen byr seg.

Det målet må han imidlertid dele med Kevin Beugre som akkurat hadde kommet inn, rundet forsvareren og slo perfekt inn på labben til Sollie Rønning framfor å fyre av selv.

Bra grep av Knappen

I det hele tatt var Beugre frisk da han kom inn etter å ha blitt benket av HamKam-trener Kevin Knappen. For det fortjener Knappen ros. Det var et tydelig signal han ga da han plasserte Beugre på benken om at det faktisk ikke er godt nok det ivorianeren hadde levert.

Og det så ut som Beugre hadde tatt hintet da han kom inn.

I tillegg flyttet Knappen Petter Vaagan Moen inn i midten og bort fra høyrekanten – hvor han har sett litt fortapt ut. HamKams best betalte spiller svarte med mye bedre spill og en goal.

I tillegg gjorde Knappen fornuftige bytter underveis. Det var rett og slett god coaching av Kamma-treneren i tillegg til at laget leverte bra nok til å sende Raufoss hjem med 2–0.

Med fire poeng ned til neste lag, begynner det å se svært så bra ut for HamKam.

Neste gang du har mulighet, kan jeg anbefale en tur. til Briskeby. Det er gode muligheter for både poeng, seier og klasseredninger der nå.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00