HamKam tapte årets siste hjemmekamp 1-3 hjemme mot Førde. Gjestene var effektive, mens hjemmelaget var unøyaktige og svake.

to kontringer - to mål

Hjemmelaget startet kampen best, men slet likevel med å komme til store sjanser.

Scoringen kom etter en corner-variant som gikk helt på tverke for hjemmelaget. Truls Hagen slo ut på hjørnet av 16-meteren til Mikkel Gran Frankmo. Han skjøt, men skuddet ble blokkert. Førde-spillerne stormet i angrep, ballen gikk fort, og til slutt fikk Erlend Moen Taule ballen på 15-16 meter. Hans skjøt via nevnte Frankmo og i mål.

Men vondt skulle bli til verre for hjemmelaget. I omgangens siste minutt kom 0-2-scoringen. Thor Jørgen Spurkeland fikk ballen på drøyt 20 meter, og han dundret ballen ned i det lengste hjørnet.

Truls Jevne Hagen var naturligvis skuffet etter kampslutt.

- Førsteomgangen vår er helt skrekkelig dårlig, og jeg skjønner ikke helt hva som skjer med oss, sier Jevne Hagen.

- Føler du at dere spilte sesongens dårligste førsteomgang på Briskeby i dag?

- Ja, dette var årsverste. Vi er ikke i nærheten av å være der vi skal, sier han, og legger til:

- Det er ikke Førde som er så fryktelig gode, men heller vi som er svake. De scorer to mål ut av ingenting, og det er tungt. To kontringer ble til to mål, sukker han.

ajeti-skade

Toppscorer Bajram Ajeti gikk og holdt seg til lysken i store deler av første omgang, og det var ikke akkurat overraskende da han ikke kom ut med laget etter hvilen. Adnan Haidar erstattet Ajeti.

Og det var nevnte Haidar som skulle komme til HamKams største sjanse. Libaneseren dro av tre spillere og spilte en flott pasning til en umarkert Valentin Blaka på 13 meter. Storhamar-gutten prøvde å sette ballen ned til venstre for seg selv, men avlsutnignen gikk like utenfor.

Like etterpå var Rytis Leliuga på farten, men også hans avslutning var for svak.

Mikkel Gran Frankmo ble erstattet av Osei Oviasu etter halvspilt omgang, og det var Oviasu som skulle gi hjemmelaget håp. Trønderen fikk ballen inne i 16-meteren, dro seg forbi en mann og dundret ballen ned i lengste hjørne.

Men kun få minutter senere stakk Førde av igjen. Et frispark fra Tor Are Dvergsdal ble sendt inn i keeperhjørnet fra om lag 20 meter.

- Vi spiller oss opp i andre omgang, og jeg synes spesielt starten er bra. Vi jager dem bra, men det blir dessverre ikke nok.

HamKam stiller følgende lag: Lars Jendal - Truls Jevne Hagen, Tobias Ødegård, Syver Karlsen, John Anders Rise - Mathias Pedersen Aasand, Mikkel Gran Frankmo, Aziz Idris, Rytis Leliuga - Valentin Blaka, Bajram Ajeti.

Benk: Borger Thomas, Adnan Haidar, Henrik Lehne Olsen, Aleksander Woo Enger, Nicholas Mickelson, Osei Oviasu, Kristian Eriksen.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00