En trener kan aldri løpe for spillerne sine, han kan heller ikke takle for dem eller slå innleggene. Og langt mindre sette ballen i mål når sjansen byr seg.

Men jeg synes likvel Uwe Rösler beskrev det bra i TV2s Premier League-studio da han mente at spillerne er et speilbilde av treneren sin.

Han snakket om Sunderland som sto opp bra i kampen for å unngå nedrykk under Sam Allardyce’s ledelse.

På samme måte har HamKam vært et negativt speilbilde av Kent Bergersen – som har vinglet med formasjoner og gjort merkelige valg rundt HamKams startellever.

Det pussige er at det egentlig bare er på spissplass det er krise for HamKam, men det har altså vært nok til at laget til Bergersen har falt sammen som et korthus.

Merkelig spissvalg

Det er flere ting jeg reagerer på med laguttakene til Bergersen.

Og vi kan ta det siste først: Det er mildt sagt oppsiktsvekkende at han valgte forsvarsspilleren Thobias Skovgaard på spissplass. Usikkerheten rundt det ble understreket av Bergersen selv som før kampen mot Nardo kalte det gambling.

Vi så tidlig at det ikke var noen god løsning, men Bergersen drøyde med å justere.

At unge Marius Bratberg Lund var den som til slutt måtte vike fra sin midtstopperplass – etter å ha gjort en god jobb – ga heller ingen mening.

Det er lett å tenke da at han ble ofret fordi han var ung, men ut ifra det som ble vist på banen var det flere andre som burde vært byttet ut før.

Som nevnte Skovgaard. Og for ikke å snakke om Rytis Leliuga som ikke har hatt noen god sesongåpning.

Rønning må spille på topp

Den mest opplagte løsningen på HamKams spisskrise, er å la Ivar Sollie Rønning spille på topp med Emil Dahle bak ham i mellomrommet. Du får ikke den bakromsspissen Bergersen hadde håpet på med CH Jagne, men da får du i hvert fall en målfarlig spiller nærmest mål – som også er god både med hodet og ballen i beina, samtidig som Dahle får spilt i drømmerollen sin.

Bom mot Eidsvold også

Det var heller ikke noe godt tegn at Bergersen gikk fra 4-2-3-1 til 4-3-3 i cupkampen mot Eidsvold Turn.

Selv om det ble poengtap hjemme mot Sundet, skal det ikke være så lett å legge bort alt du har drillet på i vinter før en cupkamp mot et 3. divisjonslag.

Når alt dette er sagt, må ingen av spillerne gjemme seg bak taktiske feilvalg av treneren. Det er ingen av dem som bør snakke for høyt om hvor bra de egentlig har vært og hvor uheldige de har vært. Eller hvor dårlig dommeren var.

Jeg så det gnistret av John Anders Rise da han kjempet inn returen på corneren mot Nardo. Hadde alle fightet like mye om hver eneste ball, truffet med innleggene og vist at det betydde litt mer for dem å spille med den grønne og hvite drakta, hadde det vært umulig ikke å vinne disse kampene.

Samtidig er det grunn til å glede seg over at juniorlaget til HamKam viser positive tendenser i interkretsserien.

Seier 5–2 mot Lillestrøm med et svært ungt lag, forteller at det skjer mye positivt på Briskeby, men med spisskrisen på A-laget burde selvsagt Åsmund Jødahl blitt med i A-lagstroppen når han scorer hat trick på beste juniornivå i Norge.

Må slå Tynset

Mens HamKam har slitt seg til poengdeling mot både Nybergsund og Nardo, har Elverum-spillerne latt beina snakke og sanket inn seks greie poeng.

Det betyr at HamKam MÅ vinne mot Tynset lørdag og også helst mot Elverum neste helg. Hvis ikke er enda en sesong ødelagt fordi HamKam ikke var klare til seriestart.

Nivået i avdelingen er omtrent som ventet. Det er bare HamKam som har sett svakere ut enn både vi og de selv mente.

Dala tok en viktig seier mot RBK 2 og markerte at de vil kjempe for å overleve

Den samme intensiteten må HamKam vise i sin kamp for å rykke opp. Briskebybanden gikk foran i Trondheim. Nå må laget følge etter. Og så må Bergersen treffe bedre med laguttaket.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.