I halvannen uke skal HamKam ha ferie, og Kent Bergersen er klar til å gjøre noen vanskelige valg i spillertroppen.

– Vi har ikke økonomi til å hente spillere, uten at vi samtidig kvitter oss med noen, sier Bergersen til HA-sporten.

Bredere og sterkere

Og Bergersen er tydelig på hva han ønsker.

– Vi trenger spillere som kan forsterke laget umiddelbart, og jeg vil også øke antall A-spillere. I dag har jeg 16 spillere som er tilgjengelig og en svært ung innbytterbenk, forteller treneren.

Likevel kan det hende treneren forsøker å kvitte seg med noen av lagets profiler.

– Vi må fortsette å bygge laget med spillere som skal være her lenger enn denne sesongen. Derfor vil jeg ta en prat med spillere som har utgående kontrakter først. Det er ikke sikkert vi kommer til å spille andre halvdel av sesongen med spillere som ikke ønsker å være her også neste år, sier Kamma-sjefen som trolig kommer til å sette press på spillere som Fredrik SJølstad, Aziz Idris og Adnan Haidar. Disse spillerne er bare tre av mange som har kontrakt som kun strekker seg ut 2015.

Ingen er fredet

– Er det mulig at profiler i laget blir borte?

– Det er for tidlig å si noe om, men om noen av våre viktigste spillere forteller at de kommer til å skifte klubb etter sesongen, må vi vurdere om de skal være her, eller om vi kan frigjøre penger ved å la de gå til en annen klubb, sier Bergersen.

Sjefen fra Grue ønsker ikke å være konkret på hvilke spillere som kan være på vei bort, men han er svært tydelig på hva som er viktigst for Hamar-klubben.

– Vi skal forberede oss til neste sesong og skal ha en spillertropp som vi kan jobbe med over tid, slår Bergersen fast.

Spiss-krise

Mot Træff var spissduoen Valentin Blaka og Bajram Ajeti gode lengst framme, men de er også det eneste alternativet HamKam har på topp.

Etter hva HA-sporten erfarer er Jonas Tekle både skadet og trolig på vei ut av klubben i sommer. Løten-gutten Marius Holt sliter med en betent lyske. mens Christopher Mbamba har en alvorlig kneskade.

Les også
SPORT HATV Se video med måltyven her.
HATV: Se høydepunktene her.
Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00