– Det er helt nytt for meg, forteller Skovgaard til HA-sporten etter at HamKam-gutta har gjennomført siste treningsøkt før de setter seg i bussen i retning Trondheim.

I skadefraværet til Valentin Blaka og Saihou Jagne (CH), leter HamKam-trener Kent Bergersen desperat etter en løsning på topp, som kan dunke inn scoringer.

Manglet kraft på topp

Nå håper Bergersen at dansken kan hjelpe ham med nettopp det.– Vi har manglet litt kraft rundt Ivar Sollie Rønning, og vi mangler en spiss ved siden av ham, forklarer Bergersen.

Han erkjenner at han gambler dersom han velger Skovgaard på topp, en spiller som ikke har spilt spiss på seniornivå.

– Ja, det er litt gambling. Vi har verken trent på det, og vi er litt usikre på det. Men vi vet hvilke fysiske muligheter vi har med ham, så får vi se om vi klarer å utnytte det, sier han.

Glad i skudd

Skovgaard føler seg sikker på at han kan bidra med noe av det HamKam har manglet på topp.
– Jeg kan bidra med vilje, løp, og så må jeg prøve å få skudd på mål. Jeg liker å skyte, og du kan godt kalle meg en avslutter, sier han.

Skovgaard er egentlig hentet til HamKam for å bekle enten midtstopper- eller backplassen. Nå, i den andre seriekampen, blir han altså flyttet fram som spiss. 

– Ja, det er litt gambling, men jeg gamblet også da jeg kom til HamKam, smiler Skovgaard.

Tilbake til det kjente

Etter cupfadesen mot Eidsvold Turn, hvor Bergersen la om formasjonen til 4-3-3, velger han nå å gå tilbake til 4-2-3-1-formasjonen, som de har trent på gjennom hele vinteren.

– Vi må tilbake til det vi kjenner. Mot Nardo vet vi hva vi går til, det er et godt organisert og robust lag vi møter. Vi må løpe og være godt organiserte, og komme tilbake til effektiviteten vi hadde i de 2–3 kampene før Eidsvold Turn, forklarer Bergersen.

Han er spent på hvordan valger om å bruke Skovgaard på topp vil slå inn mot Nardo.

– Vi må gamble. Vi brukte Marius (Hagen) mot Nybergsund, og han er jo heller ikke spiss. Så lenge vi har to spisser ute, så må vi velge andre alternativer. Vi har ikke noe annet valg, vi kan ikke spille uten spiss.

Han erkjenner at han er litt desperat i jakten på scoringer.

– Ja, vi leter jo litt, vi gjør det. Ivar er ingen toppspiss i utgangspunktet, han er en hengende spiss, forteller han, før han forklarer hva han forventer av Skovgaard.

– Vi forventer at han bidrar med aktivitet rundt Ivar, med løp rundt ham. Og så er han en kraftfull spiller, og kan vinne dueller i lufta, og han har et venstrebein som det er litt trøkk i. Men først og fremst forventer vi at han tar initiativ og er et aktivum rundt Ivar.

HA sender Nardo-HamKam direkte lørdag klokka 13.55.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.