Den viktigste brikken er i ferd med å falle på plass for HamKam nå. Etter at klubben er ribbet for spillere og bare har noen få igjen på kontrakt, skal klubben være enig om en avtale med Kent Bergersen som gjør ham til klubbens nye hovedtrener.

Klokka 14 i dag ble han presentert som klubbens nye trener.

Si din mening: Hva mener du om den nye HamKam-treneren? Si din mening i kommentarfeltet under.

Vanskelig jobb

Etter det HA-sporten forstår, har det vært en vanskelig jobb for klubben og de rundt klubben som har jobbet med trenerspørsmålet å lande en god nok trener. Når Bergersen nå blir mannen som får hovedansvaret med å føre HamKam tilbake til 1. divisjon etter tidenes fiaskosesong i klubbens historie, vil det trolig være et navn som blir godt mottatt.

Bergersen har tross alt solid erfaring fra norsk toppfotball både som spiller og trener. Og han er en type som liker å jobbe med talentutvikling samtidig som han er en resultatorientert trener.

Avtale i tre år

- Partene er enige om en 3-årig avtale og Kent Bergersen setter umiddelbart i gang med viktige forberedelser for sesongen 2015, forteller Anders Langseth i HamKam.

 - Vi er glade for å kunne presentere Kent Bergersen som HamKams nye hovedtrener og mener han har kvaliteter, erfaring og kompetanse som klubben trenger i den prosessen vi er i gang med. Vi skal bygge klubben stein for stein, og Kent er inneforstått med utgangspunktet for jobben. Vi har lovet blod, svette og tårer og det har han respondert positivt på, sier styreleder i HamKam fotball, Morten Kristiansen. 

Kent Bergersen har hatt en lang karriere som spiller og trener på høyt nivå og har svært god fotballfaglig kompetanse. Han er kjent for å være en veldig dyktig trener på feltet og flink til å utvikle spillere. I tillegg omtales han som en positiv person og lagspiller med høy integritet.

- Kent Bergersen er en meget god hovedtrener for HamKam og han vil garantert sette et tydelig preg på den sportslige utviklingen sammen med klubbens øvrige trenerressurser. Jeg er sikker på at han vil lykkes med det prosjektet han nå går løs på, sier fungerende daglig leder for HamKam Fotball, Anders Langset.

Lang karriere

Bergersen startet trenerkarrieren sin som spillende trener i Drøbak/Frogn i 2003. Deretter ble han hovedtrener i klubben de to neste sesongene.

Bergersen havnet deretter i Bodø/Glimt i tospann med Erik Hoftun før han i 2008 ble ansatt som hjelpetrener for Henning Berg. Der tok han ganske snart over som hovedtrener før han ble sparket sommeren 2009.

Neste stoppested deretter var assistenttrener under Kjetil Rekdal i Aalesund. Der fikk han også ansvaret for spillerutviklingen. Han har fortsatt i samme jobb under Jan Jönsson.

Nå forlater Bergersen Aalesund og eliteserien for å ta fatt på en svært utfordrende jobb i HamKam. Klubben sliter med dårlig økonomi og har nesten ingen spillere på kontrakt. Emil Holst er den eneste av dem som har spilt fast på HamKam i høst som er klar for spill neste sesong også.

– I sluttfasen

HA-sporten forsøkte gjentatte ganger i går kveld å få tak i Bergersen uten å lykkes.

Ledelsen i HamKam var heller ikke snakkesalig, men de bekrefter at de nærmer seg en løsning.

– Vi kan bekrefte at vi er i sluttfasen med en kandidat, og at vi håper på en rask avklaring. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Anders Langset som er fungerende daglig leder for HamKam Fotball i tillegg til at han er daglig leder for yngres avdeling.

Det som kan ha trigget Bergersen til å ta jobben som HamKam-trener, er at han nå får muligheten til å bygge opp et lag helt fra bunnen av. Spørsmålet er hvor mye penger han får til å gjøre det.

Fakta

Født: 08.02.1967.

Yrke: Fotballtrener.

Klubber som spiller: Grue, Drøbak/Frogn, Rosenborg, Raith Rovers, Panionios, Strømsgodset, Stockport, Moss, Fredrikstad FK.

Klubber som trener: Drøbak/Frogn, Bodø/Glimt, Lyn, Vålerenga (ass.), Aalesund (ass.).

Aktuell: Er treneren som skal prøve å få HamKam tilbake til 1. divisjon.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.