En bedre start som fri mann er det vanskelig å se for seg. Akkurat der og da – midt i den spektakulære saltoen etter hodestøtet som ga HamKam 1–0 – var 26-åringen fra Mjøndalen verdens lykkeligste mann. Det var en flying start i HamKam.

Og jeg tror det er mer i vente.

Må bare spille spiss

Ajeti ble kastet utpå mye før enn både han og HamKam-trener Kent Bergersen hadde sett for seg, men når det er Ajeti som får sjansen allerede etter 28 minutter, sier det mye om både hvor HamKam er i dag og en del om hva man håper Ajeti kan utrette.

Den første halvtimen spilte han på kanten. Jeg synes det var feil. Allerede da burde Ajeti vært flyttet fram som spiss, mens enten Holt eller Tekle burde blitt ofret og trukket ned på kanten. Helst Tekle.

For selv om Ajeti løp mer hjemover enn noen kunne regne med, var det verken drømmejobben med det treningsgrunnlaget, eller der han gjør mest nytte for seg.

Jeg ser faktisk ikke bort fra at HamKam hadde vunnet kampen med Ajeti på topp en hel time.

Vi skal selvsagt være forsiktige med å tillegge han for mye kvalitet etter bare to treninger med laget og en snau kamp, men gutten har noe spesielt. Han har et lynne og et temperament på banen som gir noe ekstra så lenge det brukes riktig.

Han er så tøff og eksplosiv i nærkampene, at han kan virke litt skremmende på motstanderne.

Og da nøler de gjerne litt.

Ajeti vet godt at han må lære av feilene han har gjort utenfor banen, men jammen er det mange fotballspillere som kan lære av Ajeti på banen også.

Med enda mer trening og ballfølelse, kan HamKam sitte på ligaens toppscorer når sesongen er over.

Om det er nok til å rykke opp, er likevel tvilsomt.

For mye nesten

For igjen sølte grønnbuksene bort seieren mot slutten av andre omgang. Nå er det seks poeng opp til KIL. Skadene og karantene gjør det hele til nesten en umulig oppgave å ta igjen.

Kvaliteten blir rett og slett for dårlig.

For det lukter ikke konfetti og ballonger av alle nysigneringene til HamKam. Adnan Haidar, som ble skadet lørdag, har vært en liten skuffelse. Christopher Mbamba må snart vise at han har mer på lager. Marius Holt varierer for mye og Jonas Tekle er bare nesten i alt han gjør nå.

Utnyttet Kammas frykt

Hva med Dala da?

Jo, de fortjente poenget de fikk. Sjansemessig var de på høyde. Nesten spillemessig også. Og da HamKam så frykten i øynene, var råskapen størst i Dala.

Vegard Ruud er typen som har nese for mål. Han er ikke briljant i alt han gjør, men han har et lite villdyr i seg han også.

Det holdt for Dala som med seks poeng er omtrent akkurat der de skal være.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.