I dagens papiravis tar sportsredaktør i Hamar Arbeiderblad, Rune Steen Hansen til orde for at tilliten til HamKams styre er såpass tynnslitt at et ekstraordinært årsmøte vil være smart og nødvendig.

I en kronikk avviser imidlertid styret i klubben noe slik møte.

"For styret er neste ”målstrek” det kommende årsmøte hvor vår ambisjon da er å kunne overlevere en klubb ryddet for gammel ”moro” og gamle skjeletter i skapene, med en oversiktlig og enkel økonomi ," skriver styret i en kronikk som er undertegnet av alle styremedlemmene.

Ingen har bedt om møte

Leder i valgkomiteen i HamKam, Thor Birkeland Hansen, sier til HA-sporten at han ikke har fått noen signaler på at medlemmene i klubben ønsker et ekstraordinært årsmøte, slik sportsredaktør Steen Hansen foreslår.

- Valgkomiteen forholder seg til medlemmene, men så langt har ingen kontaktet oss. Vi legger naturligvis merke til at det er mange som mener noe om klubben vår, men paradokset er at vi ikke har hørt en lyd fra medlemmene våre, sier Birkeland Hansen.

Neppe opprykk

For noen dager siden uttalte styreleder Morten Kristiansen at han ikke ville fortsette som leder dersom klubben ikke hadde som ambisjon å rykke rett opp igjen.

I kronikken fra styret tyder det på at styrelederen ikke har fått tilslutning til en sin personlige, offensiv inngang på 2015-sesongen:

"Vi oppfatter at det er sterk oppslutning rundt at HamKam skal være en toppklubb i norsk fotball. Vi ønsker også dette sterkt, men ikke mer enn at vi må komme dit på en forsvarlig måte. Klubben tåler ikke flere økonomiske redningsaksjoner. På kort sikt betyr dette at det vesentligste for sesongen 2015 er å sikre at vi har penger til å begynne å bygge et apparat som skal levere på sportslig utvikling/spillerutvikling. Grunnlaget må være så bra at vi får gode talenter til klubben, samt også foredler videre alle de talentene vi nå har i yngre årsklasser. Dette vil være vårt opprykksfundament i årene som kommer."

Framtidsdrømmer

Selv om styret i HamKam skrinlegger sjansene for opprykk på første forsøk, avslører de likevel voldsomme sportslige ambisjoner for egen klubb på sikt.

"Vi har nå en unik mulighet til å sette de strategiske pælene som skal bære Ham Kam skuta fremover i overskuelig fremtid med overordnet langsiktig ambisjon om at vi skal bli Norges beste på spillerutvikling," skriver styret i HamKam Fotball.

Kronikken kommer på trykk i papirutgaven onsdag. 


 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00