HAMAR: Etter tapet mot Tromsø sist helg og Lillestrøms seier mot Bodø/Glimt, ser det igjen veldig nedrykksfarlig ut for HamKam.

Og det er klart laget da vil merke et visst press før bunnoppgjøret mot Lillestrøm.
Med seier er de likt igjen med kanarifuglene.
Med tap er det seks poeng opp.
Og det ser unektelig veldig vanskelig ut.
Men håpløst vil det uansett ikke være, så det blir feil å gå til denne kampen med innstillingen om at kun seier er godt nok.
Da vil fallhøyden også blir større.

8 av 13 hjemme
For ser vi på kampprogrammet til HamKam, så finner vi argumenter for optimisme.

Før kampen mot Lillestrøm er det igjen 13 kamper. 8 av disse skal spilles på Briskeby. Alle er mot lag som det er mulig for HamKam å ta poeng mot.
Og det er bare ett lag som skal rett ned.
Og jeg tror fortsatt HamKam har et større potensial i laget sitt enn hva Aalesund har - som er fire poeng foran nå.
Aalesund er også et av lagene som kommer til Briskeby denne høsten.
I tillegg skal vi ikke glemme at lag som Glimt og Godset fort kan få en høst som ligner på HamKams vårsesong - selv om de selvsagt har en klar fordel av kunstgress på sine hjemmebaner.

Tre på rad hjemme
August blir en svært viktig måned for HamKam. Først spiller de borte mot Brann neste helg. Deretter er det tre hjemmekamper på rad mot Tromsø (6.), Vålerenga (10.) og Fredrikstad (24.), før måneden avsluttes med en svært viktig bortekamp mot Strømsgodset 31. august.

Hvis tabellsituasjonen er uforandret når vi går inn i september, er jeg enig i at det begynner å se veldig stygt ut.
Men fram til da har HamKam gode muligheter til å rette opp mye. Først og fremst gjennom stabilt gode resultater på hjemmebane.
Og så langt har HamKam faktisk vært brukbare hjemme med to seirer, to uavgjorte og ett tap på sine fem hjemmekamper.

Skaper for få sjanser
Spillemessig har det også vært en liten framgang etter EM-oppholdet, men fortsatt skapes det for få sjanser, som igjen gjør at det blir få mål i riktig retning.

Kampen i morgen blir garantert tøff. Som vanlig vil det bli en typisk duellkamp mellom to fysiske lag. Og det blir viktig for HamKam å vinne andreballene etter at Markus Ringberg har gått i duellene.
Og så blir ganske sikkert dødballene avgjørende.
HamKam møter et Lillestrøm-lag som har hatt en ganske god uke etter forrige helgs seier mot Glimt. De føler seg nok litt mindre stresset nå, men et tap mot HamKam gjør at LSK får alt maset igjen.
Etter at Tom Nordlie forsvant, er LSK tilbake til sin vanlige 4-4-2-formasjon. Og de spiller litt enklere. Det er slutt på det evige søket etter en indreløper på vei framover.

Hett på Briskeby
Varmen vil ganske sikkert også prege kampen. HamKam har hatt en tendens til å miste grepet mot slutten av kampene. Det blir spennende å se hvordan spillerne takler hetebølgen og kanskje over 40 grader i sola og opp mot 30 i skyggen.

Publikum kan også være med på å gjøre det ekstra hett. Nye Briskeby begynner virkelig å ta form. Og dette er kamp som det ganske sikkert kommer mye folk til.
Kanarifansen har varslet rundt 1.000 tilreisende.
Briskeby kommer med andre ord til å være på kokepunktet på flere måter klokka 18.00 i morgen.
Legg for øvrig merke til Pål Strand på høyrekanten. Han er nok ekstra tent.
Tipper han tester venstreslegga.
Så får vi håpe han treffer…
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.