Ottestad sjokkerte HamKam da Atle Tronsmoen ga vertene ledelsen midtveis i første omgang. Det gikk en stuck gjennom publikum, men de var fort nede på jorda igjen da Fredrik Sjølstad utlignet senere i omgangen. 

Samme mann snudde til slutt kampen for HamKam med sin andre scoring for dagen til 1-2, og de fleste trodde dermed at muligheten var kjørt for Ottestad. Men da Mattis Nerheim fikk en gratismulighet i andreomgangen grep han den med begge hender og løp ifra Kamma-forsvaret, rundet keeper Tor Torgersen, og satt 2-2 til ellevill jubel fra de frammøtte. 

95 minutter klarte ikke skille lagene, og det måtte ekstraomganger til. 

Der ble det dog rent bort. Proffene ble skilt fra amatørene og Ottestad-gutta var slitne. HamKam scoret først ved Ibrahim Fofanah, før Tore Andreas Gundersen satt punktum i den andre ekstraomgangen til 4-2. 

- Selv om vi måtte ha ekstraomganger synes jeg vi vant overbevisende. De har en god keeper, og det er lov. I første omgang spiller vi bra, men etter hvert går vi ut fra planen vår. Da går det ikke lenger like bra. Fram mot neste kamp skal vi jobbe videre med det vi er gode på og å holde oss til planen, kommenterer Haagenrud etter sin første kamp som hovedtrener for HamKam. 

FØR KAMPEN

 

Arnesen er Kamma-supporter og har en fortid i klubben. 

Med den turbulente serieåpningen grønnbuksene har hatt, så føler han med HamKam. Planen er likevel å legge det til sides i kveld. 

- Kan ta de

Normalt skal det regne griser før Ottestad skal ha en mulighet til å slå distriktets største fotballag i HamKam. Men denne gangen er ikke Arnesen like sikker på nettopp det. 

- Jeg tror det er bred enighet i laget vårt at vi kan ta de, sier Ottestad-kapteinen. 

- Normalt skal de selvsagt slå oss, men etter alt som har skjedd med treneravgang, dårlig seriestart og Sildnes' skreddskade så kan det ha gått litt i hodet dems. Selv om vi i utgangspunktet vil HamKam alt vel, så gjør vi gjerne vondt enda verre i kveld, kommenterer han. 

Han er ikke overbevist over stallen HamKam stiller. 

- De fleste på Kamma-benken hadde ikke engang fått plass i startoppstillingen vår. Jeg er ikke skremt av det jeg har sett av dem. 

Må ha flaks

Han legger dog ikke skjul på at det kommer til å bli vanskelig. Mye må stemme og alt må klaffe hvis de gule og svarte skal triumfere. 

- Alle spillerne våres må gi minst hundre prosent gjennom hele kampen. I tillegg er vi avhengige av flaks. Jeg kan både se for meg at det står 0-0 etter 70 minutter og at vi ligger under 4-0 etter 30 minutter, sier Arnesen. 

Midtbanegeneralen forventer ikke at HamKam kommer til å ta lett på oppgaven. 

- De vil ta oss på alvor og kommer sikkert til å opptre profesjonelt. Da gjelder det for oss å være skjerpet og gi alt, sier Arnesen. 

- Så kan dette gå. 

Saken oppdateres fra kampstart! Øverst kan du følge kampen minutt for minutt!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00