Det er ingen enkel oppgave som venter HamKam kommende sesong. Trener Kent Bergersen og resten av de ansvarlige for klubbens sportslige satsing ønsker, som alle andre fotballag, mer penger for å få et best mulig mannskap. Mens daglig leder Stein Arne Ingelstad håper at gode sportslige resultater skal gi kjærkomne penger i klubbkassa.

Fortsatt avhengig av hjelp

– Vi har kontroll på økonomien, men vi må fortsatt snu på hver eneste krone, sier Ingelstad, som har fått god økonomisk hjelp denne sesongen.

For i oktober kom nyheten om at Ståle Solbakken sammen med brødrene Truls og Tom Haakonsen, far Knut og sønn John Niclas Hage, styreleder Truls Nordby Johansen og styremedlem Audun Mathisen, har spyttet inn om lag to millioner kroner siden klubbens forrige styre varslet et mulig oppbud i 2014.

HA-sporten har grunn til å tro at det totale lønnsbudsjettet i 2015 er på rundt 2,8 millioner kroner og at bidragsyterne har betalt omtrent halvparten.

Ingelstad forteller at HamKam fortsatt vil være avhengig av «rike onkler» i årene framover.

– Vi har vært og er fortsatt avhengig av ekstern hjelp. Vi har som mål å bli helt sjølberga en dag, men det henger sammen med de sportslige resultatene. Så når det blir en realitet er vanskelig å si, forteller den daglige lederen.

Ingen budsjettøkning i 2016

Selv om klubbens uttalte mål for kommende sesong er opprykk til Norges nest øverste nivå, vil ikke Kent Bergersen få mer å handle for i vinter, enn han hadde i fjor.

– Det vil ikke være rom for de store endringene. Vi jobber for øyeblikket med å se på hvor vi har størst inntektspotensial og se hvor vi kan spare mest mulig på de utgiftene vi allerede har, sier Ingelstad og gir et eksempel:

– Slik forholdene er nå koster det oss 10.000 kroner å klargjøre Briskeby for trening. Det kan vi ikke ta oss råd til. Så tidligere denne uka dro jeg hjem og hentet snøfreseren min, i tillegg til at vi fikk hjelp av gode venner som bidro til å måke snø av bana. Situasjonen vi er i krever at hver enkelt av oss jobber litt lenger enn fra ni til fire.

Ingelstad opplever den økonomiske situasjonen som tryggere nå, men at klubben fortsatt må være sparsomme.

– Jeg får ikke hjertet i halsen hver gang jeg åpner mailen min lenger, men vi er nødt til å bruke pengene fornuftig. Bruke ressursene best mulig og bli bedre på alt som koster lite, sier Ingelstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.