HamKam har gjort visse modifikasjoner som gjør at turneringen avvikles innenfor fotballforbundets regelverk. Det var ikke tilfelle i fjor da det var sluttspill for 11- og 12-årslag. Det falt fotballforbundet tungt for brystet og turneringen ble forsøkt stoppet.
- Turneringen i år er godkjent ut ifra føringer vi har lagt, sier breddesjef Alf N. Hansen i Norges Fotballforbund.

Ikke finaler og topping

- Vi ba om å få turneringsregelverket sendt inn på nytt. Dette ble godkjent under forutsetning av at alt skal foregå innenfor Norges Fotballforbunds retningslinjer. Dette innebærer at vi ikke skal ha utslagsmetode for barn under 13 år. Det betyr også at det ikke skal arrangeres sluttspill med finalespill for aldersklassene 11 og 12 år. Det skal heller ikke forekomme topping av lag for disse aldersklassene, sier Hansen, som legger til: - Men det finnes måter å organisere turneringene på, slik at en får jevnere motstand i kampene ved at mer jevnbyrdige lag møter hverandre. Poenget er at resultatene ikke skal være forutsigbare og ikke bekjentgjøres, sier Hansen.
- Det var ikke noe koselig i fjor, sier Knut Hagen i HamKam.
Han er lettet over at klubben i samråd med NFF har funnet en måte å arrangere turneringen på.
- Nå er turneringsregelverket vårt gransket både opp og ned og vi har aksept for våre måte å arrange på.

Likhet for alle

- Hvis vi følger dette regelverket, kan vi arrangere turneringen så lenge vi vil. Den største endringen er at alle lag får like mange kamper. I fjor kjørte vi etter utslagsmetoden, og da fikk enkelte lag bare en kamp søndag. Nå får alle lag tre kamper. Søndagens oppsett av kamper blir dessuten satt opp etter resultater lørdag, der vi lager en poengrangering som imidlertid ikke vil bli offentliggjort. Vi rangerer lag på i alt åtte nivåer, fortsetter Hagen, som kan bekrefte at det kommer 60 lag fra hele Norge til helgens arrangement. Tre lokale lag deltar: HamKam, Stange og Ridabu.
Daglig leder i Indre Østland fotballkrets, Bjørn Nybu, bekrefter at HamKam har foretatt endringer fra i fjor på dette med sluttspill.
- Det blir ikke sluttspill for de to yngste aldersgruppene i årets turnering, men i stedet kan kampene andre dag av turneringen nivåreguleres på bakgrunn av lørdagens resultater. På den måten vil vi få jevnere kamper, sier Nybu.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.